ULTRAKORT 2 van start

Bioscoopexploitant Pathé zal de films in de zomer van 2011 in roulatie brengen. De films worden in digitale projectie vertoond in het voorprogramma van speelfilmreleases.

De selectie vindt plaats op basis van storyboards, artwork en regievisie. De films dienen geschikt te zijn voor een breed publiek.

De uiterste inleverdatum van de competitie is 9 november 2010. Uit de inzendingen selecteert een commissie ten hoogste vier films die maximaal 50.000 euro realiseringsgeld ontvangen. De winnaars worden half december 2010 bekendgemaakt. De films dienen uiterlijk 1 juni 2011 te worden opgeleverd.

De competitie staat open voor ervaren producenten. Meerdere indieningen zijn mogelijk per producent, per regisseur en per scenarioschrijver. Per regisseur en/of scenarioschrijver wordt maximaal één project uitgekozen. Aanmeldingen waarbij de producent of de regisseur nog een beroepsopleiding volgt, worden niet in behandeling genomen.

Projecten die al een realiseringsbijdrage hebben ontvangen van het Filmfonds komen niet in aanmerking. De voorgenomen lengte van de film mag maximaal twee minuten zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij Judith Mulder, projectmedewerker: 020 5707676.

Bron: Filmfonds