Verslag festivaleditie Netwerkborrel voor Film en tv (NBF) van maandag 27 september

De presentatie van de pitches werd om 18:00 ingeleid door de directeur van de Filmacademie Sytze van der Laan, waarna voorzitter van de NBF Hans Bosscher verder de avond leidde. Naast veel NBF-leden en relaties waren ook studenten en docenten van de Academie aanwezig.

Het doel van de presentatie was de zichtbaarheid van de Lichting te vergroten en tevens contacten te leggen om materiële en financiële steun te verwerven. En er is intensief genetwerkt. Van de 13 eindexamenplannen die het komend schooljaar gerealiseerd worden werden er 7 gepitcht, geselecteerd door een onafhankelijke commissie bestaande uit San Fu Malta, Dorien van de Pas en Ester Gould.

Zij kregen begin september de opdracht om 7 projecten te selecteren, die de kern van de Lichting 2011 zou representeren. Naast de selectie heeft de commissie een boodschap meegegeven aan alle makers: ‘Zou ik voor mijn eigen film een kaartje kopen a €8 en mij door de regen naar de bioscoop slepen?’ De pitchers bleken deze vraag ter harte te hebben genomen; gedrevenheid, passie en een goed verhaal waren te zien en te horen. Het publiek heeft de pitches gewaardeerd met 2 adviezen: zorg voor visuele ondersteuning van je pitch en zeg wat je wilt bereiken. Nieuwe contacten zijn zeker gelegd. Of de doelen ook bereikt zijn, zal de tijd moeten uitwijzen, maar de eerste geluiden zijn positief!

In het document onder dit bericht zijn de specificaties van de projecten te vinden, evenals de contactgegevens.

De volgende NBF netwerkborrel zal plaatsvinden op de avond van maandag 25 oktober in LAB111, Amsterdam-West. Meer informatie zal op deze website verschijnen.