TOO FAR GONE, DE MUUR en HANDS winnaars Nederlands Online Film Festival (NOFF)

Het NOFF, onderdeel van het Nederlands Film Festival, is de online competitie van korte films tot tien minuten in de categorieën fictie, documentaire en de nieuwe categorie videoclip. 
 
HANDS: Winnaar Holland Doc 24 Documentaire Prijs
De NOFF vakjury, Geert-Maarten van der Jagt (manager AV Productions, MTV), Eugenie Jansen (regisseur en scenarioschrijver), Mijke de Jong (regisseur en scenarioschrijver), Lotje Sodderland (producer, Submarine Channel) en Hadewych Minis (actrice), heeft DE MUUR van Michiel Vaanhold bekroond met de NOFF Fictie Prijs.

De Holland Doc 24 Documentaire Prijs is gegaan naar HANDS van Risk Hazekamp.

Wouter Prudon heeft de MTV Videoclip Prijs gewonnen voor de clip TOO FAR GONE die hij regisseerde voor de band Chef’ Special.

TOO FAR GONE heeft daarnaast de NOFF Publieksprijs in de wacht gesleept. De film heeft de hoogste waardering van het stemmende publiek gekregen op YouTube.

De regisseurs hebben vol trots hun prijs in ontvangst genomen voor de NOFF Fictie Prijs (€ 2.500,-), de Holland Doc 24 Documentaire Prijs (€2.500,-) en de NOFF Publieksprijs (€ 2.500,-). Voor de MTV Videoclip Prijs heeft Cam-a-lot apparatuur ter waarde van  € 2.500,- beschikbaar gesteld voor het opnemen van een nieuwe clip of korte film.
Als extra prijs biedt EYE Film Instituut Nederland aan om de drie winnende films in de collectie op te nemen en deze digitaal te conserveren. De films blijven zo voor de makers en voor toekomstige generaties behouden.

NOFF in cijfers
Voor het NOFF zijn dit jaar 78 korte films tot tien minuten in de categorieën fictie, documentaire en videoclip tot tien minuten geselecteerd uit 292 inzendingen. De geselecteerde films zijn ruim 100.000 keer bekeken en er zijn sinds 1 september 15.000 stemmen op de filmpjes uitgebracht voor de NOFF Publieksprijs.
 
Het NOFF wordt mede mogelijk gemaakt door YouTube, K.F. Heinfonds, MTV en Holland Doc 24. Voor meer informatie zie www.noff.nl.