Krachtenbundeling Dutch FilmWorks, The Gamboni Company en Incredible Film

Dutch FilmWorks is sinds 1998 in de Benelux toonaangevend bij de exploitatie van films op diverse platforms. Naast de grote Amerikaanse films als The Expendables, The American en meervoudig Oscar-winnaar The Aviator, prachtige documentaires van o.a. de BBC en een verscheidenheid aan televisieseries, zoals Oh Oh Cherco die in november op DVD wordt uitgebracht, brengt DFW ook Nederlandse films uit zoals De Gelukkige Huisvrouw en De Eetclub. Deze positie wil DFW de komende jaren ook in België verder uitbouwen.

Na jaren ervaring in de entertainment industrie is Sjef Scholte sinds 2009 met zijn productiehuis The Gamboni Company actief in zowel Nederland als België. Hij werkt daarbij vaak samen met Daniëlle Raaphorst die recentelijk haar eigen productiebedrijf Incredible Film oprichtte. Samen produceerden zij inmiddels 4 Carry Slee films. Momenteel werken zij aan films als De Afgunst, De Ontsnapping, Q&Q en De Zangeres Zonder Naam. In co-productie met het Belgische Caviar werkten zij mee aan de film Smoorverliefd, die op 12 oktober het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen – Gent zal openen, en aan de film Het Varken van Madonna, waarvan de opnamen in november starten. In België bouwden zij eerder mee aan het succes van films als De Zaak Alzheimer, de Suske en Wiske film, Dossier K., Bo en de uiterst succesvolle Fait Divers reeks met o.a. Aanrijding in Moscou, Hel van Tanger en SM rechter. Voor DFW zullen zij actief op zoek gaan naar de juiste Belgische filmproducties.

Willem Pruijssers (DFW): "De missende schakels in het distributiemodel van DFW zijn altijd Vlaamse films en TV-series geweest. Met de kennis, ervaring en marketingexpertise van Sjef Scholte en Daniëlle Raaphorst moet het mogelijk zijn  om binnen enkele jaren ook in België met nationaal product een sterke positie te verwerven.”

Sjef Scholte (The Gamboni Company): "In de huidige markt  is het geweldig om een samenwerking met DFW aan te kunnen gaan.  Het is een enorme uitdaging.”

Daniëlle Raaphorst (Incredible Film): "Zowel Willem Pruijssers als Sjef Scholte ken ik sinds 1997.  Ik kijk er naar uit om samen op zoek te gaan naar mooie Belgische films en ze een goed onderdak bij DFW te geven."

Bron: persbericht MVSP