ZEEUWSE RIDDERS Publieksprijs Film by the Sea

Het Zeeuwse publiek bezocht massaal de documentaire die een beeld schetst van de Zeeuwse volkssport ringrijden en van de Zeeuwse Ringrijdersvereniging die dit jaar zestig jaar bestaat.

Tweede werd Within the Whirlwind van Marleen Gorris.

Contactinfo Zeeuwse Ridders: Art en Filmsupport – Tel: 06-51805263. 

42.350 bezoeken
Ondanks het ontbreken van het grote Delta Theater waar de film De Storm verleden jaar alleen al 8.000 bezoekers trok, is Film by the Sea er dit jaar met 42.350 bezoeken bijna in geslaagd het recordaantal bezoeken van vorig jaar te evenaren. “Het bezettingspercentage bij de filmvoorstellingen is beduidend hoger dan de afgelopen jaren en veel voorstellingen waren al ruim van te voren uitverkocht”, aldus festivaldirecteur Leo Hannewijk.
 
Met name de openingsfilm The American en de slotfilm The Town trokken volle zalen, maar ook de workshops, talkshows en masterclasses werden zeer goed bezocht.

“Het festival was dit jaar compacter en efficiënter maar gezien het aantal bezoekers is het verstandig voor de toekomst ook na te denken over uitbreidingsmogelijkheden van het aantal filmzalen. Maar bovenal willen we een festival blijven met een intieme en prettige sfeer die zo geroemd wordt door de bezoekers en gasten”, aldus Hannewijk.

Bron: persbericht MVSP