10e editie KORT! in première op Nederlands Film Festival

Films die origineel en gevarieerd zijn, gemaakt door zowel jonge als gevestigde, talentvolle makers met een goed idee zoals Esther Rots, Lodewijk Crijns, Johan Kramer, Dick Maas en Erwin Olaf. KORT! heeft in 10 jaar tijd een aantal belangrijke internationale  prijzen in de wacht gesleept waaronder de prestigieuze Gouden Beer voor Hanro Smitsman met Raak en de Zilveren Beer voor Karin Junger met Vet!. 

Meer KORT!
Ter ere van het tienjarig bestaan zendt de NTR zaterdag 25 september op Nederland 2 live De lange nacht van de korte film uit. Onder leiding van Isolde Hallensleben wordt bijna negen uur lang stil gestaan bij de populariteit en diversiteit van de korte film: van Youtube film en pakkende viral tot dansfilm en van Micromovies tot One Take films. Isolde spreekt hierover met een aantal gasten, waaronder regisseur Martin Koolhoven, die hun favoriete films laten zien. 

Zoals ieder jaar worden de KORT! films die het jaar daarvoor in première zijn gegaan door de NTR op TV uitgezonden. Isolde Hallensleben presenteert vanaf het Nederlands Film Festival deze speciale uitzending op vrijdagavond 24 september om 23.15 uur op Nederland 2. KORT! wordt niet alleen op TV uitgezonden, ook via de site www.dekortefilm.nl en in de filmtheaters, gedistribueerd door Cinema Delicatessen, zijn de films te zien.

KORT! is een samenwerkingsproject van de NTR, het Nederlands Fonds voor de Film, het Mediafonds en het CoBO-fonds.

Bron: persbericht Herrieschoppers