Realiseringssubsidie voor twee artistieke jeugdfilms

Brammetje Baas (4-8 jr.) AVRO
Regie: Anna van der Heide
Scenario: Tamara Bos
Producent: BosBros
Logline: De zesjarige Brammetje vindt de wereld heel mooi gemaakt. Zo mooi dat zijn hoofd en hijzelf altijd in beweging zijn. Dat is geen probleem tot hij in groep drie komt bij de strenge meester Vis…

Kauw (9-12 jr.) NTR
Regie: Boudewijn Koole
Scenario: Boudewijn Koole en Jolein Laarman
Producent: Waterland Film
Logline: De tienjarige Jojo en zijn vader kampen met het verlies van Jojo’s moeder. Ze is een jaar geleden overleden en de twee mannen hebben sindsdien niet meer over haar gesproken. Een kauw brengt hierin verandering.

Het Nederlands Fonds voor de Film, het Mediafonds, het CoBO-fonds en de Publieke Omroep stimuleren gezamenlijk onder de titel Cinema Junior de ontwikkeling en productie van de artistieke Nederlandse jeugdfilm. De films zijn geschikt voor vertoning in de bioscoop en op televisie. Eerder werden Knetter, Don, Kikkerdril en De Indiaan op deze manier geproduceerd.

De bovenstaande films zijn geselecteerd voor een totale productiebijdrage van 900.000 euro. Eerder ontvingen de films een scenariobijdrage. Cinema Junior is een onderdeel van het Deltaplan Talent.

Voor meer informatie:
Nederlands Fonds voor de Film, Jonathan Mees, communicatie, 020-5707681, j.mees@filmfonds.nl

Mediafonds,Titia Vuyk, communicatie, 020-6233901, titia.vuyk@mediafonds.nl