Cinekid for Professionals Conference

De organisatie wil professionals kennis laten nemen van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied en de mogelijkheid bieden hun netwerk uit te breiden. Sprekers zijn o.a. David Freeman, producent en game- en scriptschrijver (Pixar, Disney en Aardman Animations); James Alliban, augmented reality specialist (Skive);  Kevin Haug, visual effects specialist (The Kite Runner, Quantum of Solace). Speciaal voor Nederlandse professionals organiseert Z@pp, de kinderzender van de Publieke Omroep, op 26 oktober de Prix Jeunesse ‘Suitcase on Humour and Childeren’s TV’ .

Kind en Media is booming business. Hier vindt de innovatie plaats. Wie niet bijhoudt wat er in de crossmediale wereld van het kind gebeurt, is niet bij als mediaprofessional. Een waar bombardement aan media richt zich op kind en familie. Van de artistieke kinderfilm tot de nieuwste reclameplatforms, van Harry Potter tot Iep!: 3D, visual effects, het traditionele filmen en de nieuwste animatietechnieken vermengen zich terwijl augmented reality producties overal om je heen een extra laag over de realiteit leggen. Dit alles biedt kansen maar vraagt ook om een enorme aanpassing van de vertrouwde stappen in verhaalstructuren, scenario’s, productie en distributie. De conferentie zal een jaarlijkse injectie zijn om kwaliteit te bevorderen en te focussen op specifieke vragen over jeugdmedia.
 
Cinekid for Professionals Conference

Op 27 oktober ligt de nadruk op recente ontwikkelingen binnen Kind en Media, scriptschrijven voor kinderen, augmented reality en animatie. De tweede dag zijn er meer gespecialiseerde sessies met ruimte voor discussie. Karen Wallace, Julian Friedmann, David Freeman, Anne Zeegers, Ike Bertels en Waldemar Torenstra spreken in Lost Without the Script over de uitdagingen van het scenarioschrijven en geven methodes om het schrijven van scenario’s te verbeteren. Augmented Reality: Enhancing the Tale  focust op augmented reality voorbij de hype. James Alliban en Fred Elmann prikkelen het nadenken over hoe nieuwe mediaformats een enorme creatieve golf ontketenen.

Seminar over humor in kinderprogramma’s

Z@pp, tevens hoofdsponsor van Cinekid, biedt op dinsdag 26 oktober de Prix Jeunesse ‘Suitcase on Humour and Childeren’s TV’. Key note spreker is Maya Goetz, directeur van Prix Jeunesse,  het tweejaarlijkse internationale prijzenfestival rond kindertelevisie. Maya Goetz presenteert een aantal succesvolle internationale en Nederlandse kinderprogramma’s rond het thema humor.

De Cinekid for Professionals Conference is onderdeel van Cinekid for Professionals 2010, waar ook de digitale programmamarkt ScreeningClub en de co-productiemarkten onder vallen. Cinekid for Professionals vindt plaats op de Westergasfabriek van 26 t/m 29 oktober en is onderdeel van het Cinekid Festival in Amsterdam van 20 t/m 29 oktober.

Cinekid op Locatie vindt plaats van 13 oktober tot en met 31 oktober door heel Nederland.

Bron: Cinekid