RICHTING WEST in première op 30e Nederlands Film Festival

Susan Visser (GOOISCHE VROUWEN, AMAZONES) speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Nicole van Kilsdonk. We zien Susan in de rol van Claire, een aantrekkelijke vrouw die zich als alleenstaande moeder, lerares, minnares en als ex van de vader van haar zoon staande probeert te houden. Andere rollen worden gespeeld door onder andere Viggo Waas, Stefan Rokebrand, Gijs Naber, Dragan Bakema en Annemarie Prins.
 
Susan Visser in RICHTING WEST
Op haar fiets met kinderzitje haast Claire zich door de stad. Van haar opvliegende ex naar haar nieuwe wispelturige minnaar, van haar leven als werkende vrouw naar alleenstaande moeder. Richting West is een filmisch essay over leven en liefde in de grote stad.
Regisseur en scenarioschrijver Nicole van Kilsdonk (1965) volgde de Nederlandse Film en Televisie Academie. Ze regisseerde diverse succesvolle korte films, telefilms en speelfilms zoals HOE OVERLEEF IK MEZELF, OCHTENDZWEMMERS en de met een Gouden Kalf bekroonde telefilm DEINING. Ook schreef ze de scenario’s voor onder andere POLONAISE en MAN, VROUW, HONDJE.

De film RICHTING WEST is een productie van Hanneke Niens en Hans de Wolf van KeyFilm (MAITE WAS HIER en TERUG NAAR DE KUST) in coproductie met NFI Producties. Hanneke Niens produceerde o.a. DE TWEELING, CLOACA en BRIDE FLIGHT, Hans de Wolf was producent van o.a. NYNKE, BLUE BIRD en HET ZUSJE VAN KATIA.

A-Film verzorgt de distributie van de film in Nederland. RICHTING WEST is vanaf 18 november te zien in de Nederlandse bioscopen.
Het 30ste Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2010.

Bron: persbericht Nederlands Film Festival