NPS KORT! met makers op de Uitmarkt

Sinds kort draait met veel succes NPS KORT! 2009 in één programma in de filmtheaters. Tien bijzondere korte films, die belangrijke prijzen hebben gewonnen op (inter)nationale festivals. De korte film is een bijzonder genre waarbij oorspronkelijkheid en focus van groot belang zijn. De lengte, maximaal 10 minuten, wordt eerder als bevrijding dan als beperking ervaren. Zowel filmmakers als producenten maken deze films met groot enthousiasme en die energie vertaalt zich jaarlijks in een fantastische oogst.
 
Zaterdagavond 28 augustus wordt in het kader van UITMARKT FILM IN DE BALIE  in De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam NPS KORT! 2009 vertoond. Aanvang: 22.00 uur. GRATIS TOEGANG.

Zaterdagavond 28 augustus
Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
22.00 – 23.40 uur: NPS KORT! 2009
23.40 – 00.10 uur: Q&A
 
In aanwezigheid van de makers:
Marinus Groothof – SUNSET ON A ROOF
Froukje Tan en Inge Hardeman – VADERDAG
Rutger Veenstra – MET JE MOOIE HAREN
André Bergs – PIVOT
Arne Toonen – VAL DOOD

UITMARKT FILM IN DE BALIE is een initiatief van De Amsterdamse Cineville-theaters die zich tijdens de Uitmarkt in De Balie verzamelen. Tijdens 10 gratis filmvoorstellingen kan het publiek zich vergapen aan voorpremières, klassiekers, korte films, lange films, animatiefilms, en films uit alle windstreken. Voorafgaand aan ieder programma wordt de filmquiz gespeeld, bekend uit de maandelijkse Cineville Talkshow, waarmee mooie prijzen binnen te slepen zijn. Bovendien zullen bij verschillende programma’s speciale gasten aanwezig zijn om hun licht over de vertoonde films te laten schijnen. 
 
Cineville Theaters: De Balie, Filmhuis Cavia, Cinecenter, EYE, Bioscoop Het Ketelhuis, Filmtheater/café Kriterion, Melkweg Cinema, The Movies, Rialto, SMART Project Space, Studio K, Tropentheater, Filmtheater De Uitkijk 

Bron: persbericht MVSP