NBF organiseert trans/crossmedia masterclass ‘From Story to Legend’ op 27 september 2010

Steeds meer producties zijn gebaseerd op een transmediale opzet. Denk aan Avatar, Lost en Heroes die niet alleen als film en TV-serie maar ook op diverse andere manieren te beleven zijn.  Of Alternate Reality Games (http://nl.wikipedia.org/wiki/Alternate_reality_game) zoals “why so serious” (http://batman.wikibruce.com/Home)  voor grotere titels als de ‘Dark Knight’.

Als je besluit te gaan werken voor meerdere platformen, betekent dat ook nieuwe financieringsmogelijkheden voor je project. En de opbouw van nieuw publiek. Met sociale media kun je beter zien wat er leeft onder de mensen. En wat de kans van slagen is voor jouw verhaal.

Risico’s beter inschatten en beperken, meer output en meer publiek: Dat kunnen de gevolgen zijn van een slimme inzet van transmedia technieken.
Kortom het is zinnig om meer te weten te komen over ‘transmedia’ en wat dat betekent voor jouw als maker, marketeer, producent of distributeur?
–    Met wie krijg je nog meer te maken?
–    Wat zijn de nieuwe verdienmodellen?
–    Wat zijn nieuwe bronnen van financiering?
–    Hoe zoek en vind je nieuw publiek?
–    Hoe zorg je ervoor dat het betalende klanten worden voor je entertainment product?
–    Hoe kun je de ‘production value’ vergroten met de inzet van een transmedia?

Op maandag 27 september wijden we je in, in de wereld van transmedia tijdens ‘From Story to Legend’, waar de beste internationale sprekers op het gebied van transmedia en crossmedia je zullen laten zien hoe jij hier als professional baat bij hebt.

Pitches, praktijkcases, de do’s en don’ts. Je krijgt in een dag een helder beeld waarom bepaalde transmedia technieken wel of juist niet werken, en hoe je ervoor zorgt dat de kans op succes zo groot mogelijk maakt.

Stap in en leer wat je nodig hebt om mee te gaan in de beweging die al internationaal is ingezet en nu ook Nederland zal veroveren!

De volgende internationale experts zullen een bijdrage leveren aan de dag, klik op de link achter de naam voor meer informatie:
Christy Dena http://www.christydena.com/2010/06/the-end-of-a-chapter-my-sahara/
Liz Rosenthal http://www.powertothepixel.com/about
Drew Davidson: http://waxebb.com/vita/
Werner Vogels: http://www.allthingsdistributed.com/
Monique de Haas: http://www.dondersteen.net/over.html 

En we zijn bezig met nog een paar hele interessante “verrassingen”.

Zie ook onze website www.fromstorytolegend.com voor meer informatie, dagelijks nieuwe voorbeelden van transmediale concepten, en schrijf je ook meteen in voor de nieuwsbrief.  
Let op: NBF-leden ontvangen een korting van minimaal 25 % op de reguliere toegangsprijs, en als je je voor 15 augustus van een plek verzekert, profiteer je nog eens van een extra korting. Meld je dus snel aan!

Wat: NBF en Dondersteen seminar ‘From Story to Legend’
Wanneer: maandag 27 september 2010 van 10:00 – 16:00, aansluitend een borrel
Waar: Utrecht, festivallocatie van het NFF, wordt later bekendgemaakt
Kosten: early bird €450,-, na 15 augustus €600,-
NBF-leden krijgen een hoge korting van minimaal 25% op toegangskaarten: early bird €320,-, na 15 augustus €450,-

Let op: aantal plaatsen is beperkt.