Omroep Brabant zoekt documentairemakers

De omroep is op zoek naar getalenteerde televisiemakers uit de provincie voor de ontwikkeling van een serie documentaires. Vorig jaar was het thema ‘Liefde in Brabant’. Daar reageerden ruim twintig filmmakers op met een idee voor een documentaire. De jury, onder leiding van de uit Brabant afkomstige acteur/regisseur Monique van de Ven, koos uiteindelijk zes filmplannen uit, die in productie zijn genomen.

Voor de wedstrijd van 2010 is het thema dus ‘Bloeiend Brabant’. Nieuw is, dat er twee wildcards zijn voor studenten van St. Joost in Breda. "We willen graag een mix van nieuwe, jonge makers en ervaren mensen," zegt Lout Donders, hoofd Varia TV van Omroep Brabant. Met de tweede editie van deze wedstrijd hoopt Omroep Brabant opnieuw makers in beweging te krijgen. "Brabant is een bloeiende provincie als je kijkt naar makers op het gebied van film en televisie. Wij willen hen graag een kans geven om een goed idee uit te voeren," aldus Donders. De uitverkorenen krijgen een startbedrag van € 10.000 en hun productie wordt uitgezonden op Omroep Brabant TV en internet.

De winnende makers worden aan ervaren Brabantse producenten gekoppeld, zodat ze bij de productie van de documentaire terug kunnen vallen op de expertise van vakmensen. Ze worden ook in de gelegenheid gesteld specifieke workshops te volgen bij het BKKC.

Geïnteresseerde professionals kunnen voor meer informatie terecht op www.omroepbrabant.nl/brabantbloeit.

Bron: Omroep Brabant