MAJESTEIT in première op Nederlands Film Festival

MAJESTEIT geeft een kijkje achter de schermen van het Nederlandse koningshuis. Een fascinerende, intrigerende en onthullende speelfilm over Koningin Beatrix. De film wordt geproduceerd door Fu Works en IDTV Film.

In het hart van ons koninkrijk woedt een strijd, met als inzet de monarchie. Het is Prinsjesdag, een jaar na de dood van haar geliefde Claus. Beatrix twijfelt aan alles. Aan de monarchie, aan de betrouwbaarheid van haar zoons en zelfs aan zichzelf. De spanningen lopen hoog op wanneer minister-president Balkenende de troonrede op het laatste moment wil veranderen. Beatrix verzet zich. Zij wil niet langer een vrouw zijn die danst op de muziek van anderen. De Staten Generaal houdt de adem in. Zal zij ons koninkrijk beschermen? Tradities, liefde, verdriet, twijfel, intrige en macht. Eindelijk ontmoeten we de vrouw achter Koningin Beatrix.
 
Carine Crutzen (Koningin Beatrix) en Jeroen Willems (Prins Claus)
Credits: Kris de Witte
Peter de Baan en Ger Beukenkamp waren eerder verantwoordelijk voor de met een Gouden Kalf bekroonde televisiefilms over het koningshuis: DE KROON (2005) en DE PRINS EN HET MEISJE (2007).

De rol van Koningin Beatrix wordt gespeeld door Carine Crutzen (OUD GELD, DE DALTONS, VUURZEE, DE PRINS EN HET MEISJE) en Prins Claus door Jeroen Willems (WIJ ALEXANDER, BIJ ONS IN DE JORDAAN, SIMON). Gijs Naber (DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK, ZOMERHITTE, ZWARTBOEK) en Hadewych Minis (NACHTRIT, KICKS, MOORDWIJVEN) spelen Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. De rol van premier Balkenende wordt vertolkt door Marcel Hensema (TIMBOEKTOE, WILD ROMANCE, SIMON).

De productie van MAJESTEIT is in handen van San Fu Maltha van Fu Works (TIRZA, OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK), Frans van Gestel van IDTV Film (BRIDEFLIGHT, ALLES IS LIEFDE, ZWARTBOEK) en Anton Smit (FIRST MISSION, BRIDEFLIGHT) in coproductie met de VARA. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, de Suppletieregeling, VARA, CoBO Fonds, de Belgische Taxshelter en een aantal private investeerders.

Uitgeverij De Geus zal de roman MAJESTEIT uitgeven, geschreven door Oscar van den Boogaard. Vanaf 15 oktober ligt deze in de winkel.

A-Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. MAJESTEIT is vanaf 28 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het 30e Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2010.

Bron: persbericht Nederlands Filmfestival