RTL en SBS participeren in project voor 3D-televisie

Vanaf september 2010 werken fabrikanten, TV-producenten, omroepen, zenders en distributeurs samen aan de realisatie van een hoger doel: Nederland ontwikkelen tot hèt expertisecentrum van Europa op gebied van productie en distributie van drie-dimensionale televisie en cinema.

Het LiveLab is gevestigd in één van de televisiestudio’s van DutchView. Georgette Schlick, CEO DutchView: "Het is een ontmoetingsplek, een plaats om ontwikkelingen te tonen, kennis te delen, te testen en relaties te ontvangen voor een kennismaking met 3D-TV. We nodigen alle partijen uit, dus ook onze concurrenten. Door actief samen te werken kunnen we de positie van Nederland als kenniscentrum voor 3D-TV en andere digitale mediaontwikkelingen enorm versterken. Een ontwikkeling waar iedereen van profiteert."

Om verzekerd te zijn van een vliegende start voor het 3D Livelab werken verschillende 3D NL leden actief mee aan dit project, waaronder Sony, RTL en SBS. Josbert van Rooijen, manager Broadcast & IT bij SBS: "SBS is zeer gedreven om te participeren in het 3D LiveLab. Dit najaar zal SBS starten met het aanbieden van NET 5 in 3D. In dat licht is het voor ons zeer interessant om ervaringen te delen en te leren van elkaars expertise als het gaat om 3D."

Bron: 3DNL