Pluk de Nacht maakt programma 2010 bekend

Gedurende 11 dagen worden op een reusachtig filmscherm de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog)
niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht. Dit jaar is er extra veel aandacht voor speciale programmas. Het festival vindt plaats van 5 t/m 15 augustus op het Stenen Hoofd aan het IJ. De films beginnen bij het vallen van de duisternis, rond half tien. Voorafgaand aan de film is er de mogelijkheid om heerlijk te eten en drinken. De traditionele strandstoelen en warme dekentjes zullen uiteraard niet ontbreken en iedere avond wordt feestelijk afgesloten.

Het Programma
De programmering, trailers, korte filmpjes en alle informatie is te zien op de
vernieuwde website:

WWW.PLUKDENACHT.NL

Pluk de Nacht maakte reeds programmering bekend:

Een aantal onderdelen uitgelicht:
Donderdag 5 augustus
Openingsfilm – La Pivellina | Tizza Covi, Rainer Frimmel | Oostenrijk/ Italie | 2009 | 100′
Het festival dit jaar opent met de film La Pivellina, deze diep menselijke film biedt een kijkje in het leven van hechte circusgemeenschap in Italie. Zo documentair gefilmd, dat je er bijna in zou trappen maar het is toch echt een speelfilm. Raak, betrokken en hartverwarmend. De film beleefde in 2009 haar wereldpremiere tijdens de Quinzaine des Realisateurs op het Filmfestival van Cannes en heeft inmiddels al vele prijzen gewonnen.

Zaterdag 7 augustus
Wholphin DVD en Pluk de Nacht presenteren: Seize the Wholphin!
Een avond vol korte films van het internationaal zeer gewaardeerde Wholphin DVD label. Mede-oprichter en filmmaker Brent Hoff is dit jaar een van de Artists in Focus en wordt geeerd met een retrospectief van zijn werk en een programma rondom Wholphin DVD. Op zaterdag 14 augustus is Hoff aanwezig op het Stenen Hoofd en organiseert hij een huilwedstrijd i.s.m. het publiek. Deze twee avonden zijn onderdeel van het
samenwerkingsverband tussen Pluk de Nacht en Wholphin – DVD Magazine of Rare and Unseen Short Films.

Woensdag 11 augustus
Copacabana | Marc Fitoussi | Frankrijk / Belgie | 2010 | 107
In het grauwe Oostende lijkt de verkoop van vakantie-appartementen een onmogelijke
opgave. Maar Babou (Isabelle Huppert), met haar aangeboren flair en charme, en haar
gebrek aan gene, doet het goed als beginnende colporteur. Isabelle Huppert is een prachtige paradijsvogel in de met chagrijn doordrenkte badplaats. Een film, lichtvoetig en wrang als de Franse actrice zelf.

Donderdag 12 augustus
This American Life
Met meesterverteller Ira Glass, is This American Life de meest succesvolle documentaire radioshow ter wereld. Elke week downloaden miljoenen luisteraars
de nieuwste podcast vol onverwachte verhalen die Glass en zijn team uit de Amerikaanse werkelijkheid destilleerden. Minder bekend is de televisieversie van
This American Life die drie Emmys won, maar desondanks in Nederland alleen nog te zien is geweest tijdens een eenmalige screening van IDFA DocLab 2009. Pluk de Nacht vertoont het beste uit de televisieversie op groot scherm.

Vrijdag 13 augustus
Winnebago Man | Ben Steinbauer | VS | 2009 | 85
Jack Rebney, voormalig camper-verkoper staat bekend als de kwaadste man op aarde. Hij werd bekend nadat een video met bloopers van zijn reclame voor de befaamde
camperfabrikant Winnebago op internet werd geplaatst. Op deze video is hij te zien als een welbespraakte vloeker, in een constante staat van woede. Filmmaker Ben Steinbauer, een fan van het eerste uur, gaat op zoek naar Rebney en bouwt een ambivalente relatie op met de Winnebago Man.

Zaterdag 14 augustus
Thema: Love is in the air
Na zeven jaar schijnt er iets te gaan jeuken binnen sommige relaties. Pluk de nacht organiseert daarom tijdens deze zevende festivaleditie een speciale avond met louter films
over de liefde. Het emotionele hoogtepunt van de avond is de Live Wholphin Huilwedstrijd. Naast films op het grote scherm, wordt in de speciale liefdescaravan gedurende het gehele festival This American Love geprogrammeerd (de meest romantische radiodocumentaires uit het archief van This American Life).

Speciale progamma’s
Buiten het hoofdprogramma om, vinden er de hele festivalperiode diverse andere
vertoningen en activiteiten plaats. Zo zijn er debatten, interviews (i.s.m. NFTVM), workshops (i.s.m. Klik! Amsterdam Animatie Festival), installaties en mediakunst in de openlucht van o.a. Dienke Groenhout (Gluurhuisjes) en Artist in Focus Randall Munroe (xkcd.com), en live evenementen.