The American van Anton Corbijn opent Film by the Sea

De film is gebaseerd op de bestseller A Very Private Gentleman van Martin Booth. De hoofdrollen worden vertolkt door George Clooney, Thekla Reuten, Violante Placido, Paolo Bonacelli en Johan Leysen.

Jack (George Clooney), een specilalistische wapenmaker en ook weleens gebruiker hiervan, is een meester in zijn vak. Wanneer een klus in Zweden slechter afloopt dan verwacht, reist hij naar zijn contact Pavel (Johan Leysen) in Rome. Hij besluit voorlopig onder te duiken in een klein Italiaans bergdorp. Daar maakt hij kennis met een priester (Paolo Bonacelli) en een prostituee, Clara (Violante Placido) waar hij ook bevriend mee raakt. Tevens krijgt hij het verzoek om voor een nieuwe klant, Mathilde (Thekla Reuten) een wapen te maken. Beïnvloed door zijn nieuwe vriendschappen besluit Jack dat dit zijn laatste opdracht zal zijn. Maar zo makkelijk stap je niet uit dit milieu…
 
Releasedatum: 16 september – Distributie: Benelux Film Distributors

Anton Corbijn

Anton Corbijn (Strijen, 1955) geeft het woord multidisciplinair nieuwe betekenis. Hij is vooral bekend als fotograaf, maar zijn interesse en werkterrein reiken verder dan dat. Hij ontwerpt platenhoezen, logos (zoals het logo van Den Haag), posters (waaronder de poster van Film by the Sea 2001), regisseerde clips (oa voor U2, Johnny Cash, Coldplay en Nirvana), en ontwerpt podia zoals sinds 1993 die voor de wereldtournee van Depeche Mode en voor Herbert Groenemeyer. Groenemeyer verzorgde ook de score voor The American. In 2007 maakte Anton Corbijn zijn speelfilm regiedebuut met Control. De film won 23 awards, waaronder vijf BIFA’s en was genomineerd voor een BAFTA. The American is de tweede speelfilm van Corbijn.
 
10 – 19 september 2010
De twaalfde editie van International Filmfestival Film by the Sea vindt dit jaar in CineCity Vlissingen plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september. Het publiek groeide van 10.000 bezoekers in 1999 naar bijna 45.000 in 2009, waarmee Film by the Sea het grootste culturele evenement van Zeeland is. Film by the Sea staat bekend om zijn unieke programma, zijn ongedwongen sfeer en bijzondere locatie aan zee. De films uit de competitie betreffen boekverfilmingen.
 
Het gehele programma wordt 1 september bekendgemaakt. De verkoop begint 1 september.

Bron: persbericht MVSP