Pluk de Nacht maakt openingsfilm bekend

Gedurende 11 dagen wordt op een reusachtig filmscherm de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht. In de afgelopen zes edities heeft Pluk de Nacht bewezen een vernieuwende programmering neer te kunnen zetten en bijzondere films bij een breed publiek te introduceren. In 2009 trok het festival meer dan 25.000 bezoekers.

Naast film is er op Pluk de nacht traditiegetrouw veel aandacht voor andere, aangrenzende kunstvormen, zoals webkunst, filmmuziek, installaties en fotografie.

Openingsfilm – La Pivellina
Trots delen wij mee dat het festival dit jaar opent met de film ‘La Pivellina’, Deze diep menselijke film biedt een kijkje in het leven van hechte circusgemeenschap in Italie Zo documentair gefilmd, dat je er bijna in zou trappen – maar het is toch echt een speelfilm. ‘La Pivellina’ is een aangrijpend verhaal over moed, discriminatie, verlies en verbroedering. Raak, betrokken en hartverwarmend. De film beleefde in 2009 haar wereldpremiere tijdens de Quinzaine des Realisateurs op het Filmfestival van Cannes en heeft inmiddels al vele prijzen gewonnen.

Het Festival
Pluk de Nacht staat voor zwoele zomeravonden met de mooiste films op groot scherm, strandstoelen, warme dekentjes, hapjes & drankjes en swingende deuntjes om elke avond feestelijk mee af te sluiten. Voorafgaand aan de film is er de mogelijkheid om heerlijk te eten en drinken. De films beginnen bij het vallen van de duisternis, rond half tien.

Verdere informatie en programmering verschijnen zo spoedig mogelijk op:

WWW.PLUKDENACHT.NL

Dit festival is o.a. tot stand gekomen met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Prins Bernhard Cultuurfonds.