Vierde ronde New Arrivals in volle gang

Filmmakers worden uitgenodigd hun korte films op te sturen.

New Arrivals
Alle ingezonden films worden online vertoond op de speciale New Arrivals-site. De redactie selecteert iedere maand vijf films. De driekoppige jury kiest vervolgens uit de geselecteerde films een winnaar. De zeven maandwinnaars worden eenmalig vertoond op het grote doek tijdens het komende festival en een professionele jury kiest de uiteindelijke winnaar van de New Arrivals. Deze ontvangt €1000. De winnaar van New Arrivals 2009/2010 is Dag buurvrouw van Robbert-Jan Vos. De online stemming van het publiek gaat als volgt: de film met de meeste stemmen krijgt 3 punten. De film die als tweede de meeste stemmen heeft krijgt 2 punten. De film die als derde de meeste stemmen heeft krijgt 1 punt. Ieder jurylid kent de beste film 3 punten, de tweede beste film 2 punten en de derde film 1 punt toe. De film met de meeste punten wordt uiteindelijk de maandwinnaar.

De genomineerden van de 4e ronde (juni) zijn:

    * Bu sahilde van Merve Kayan en Zeynep Dadak
    * Pimp My Planet van Studio Smack
    * Aurore van Jean-Julien Pous en Denis Huneau
    * Battery Cage van Studio Smack
    * Geboren en Getogen van Eelko Ferwerda
    * Ostrov Hedvika van Vit Pancir

Zie de website van het Filmfestival Rotterdam voor de films.