Tweede/derde film gaat op in De Oversteek

‘Tweede/derde film’ – onderdeel van Deltaplan Talent – is in 2008 opgezet met de bedoeling om filmmakers die zich inmiddels als talent bewezen hebben, de mogelijkheid te geven zich na hun debuut te blijven ontwikkelen en een tweede of derde speelfilm te maken.
Voor dit onderdeel kon alleen een realiseringsaanvraag worden ingediend wanneer een omroep zich aan het project had gecommitteerd. Dat leverde in 2009 en in 2010 een beperkt aantal aanvragen op. De voorwaarde dat een omroep al achter het project moet staan, bleek in de praktijk moeilijk haalbaar.

Vanaf 2011 krijgen de vier Oversteekfilms een substantieel ruimer budget. De totale bijdrage voor drie geselecteerde eerste en tweede films stijgt van 710.000 euro naar 885.000 euro per film. De bijdrage voor één 3e film van een regisseur wordt 1 miljoen. Ook deze film maakt deel uit van het ontwikkelingstraject van De Oversteek waarbij één van de participerende omroepen zich er al in een beginstadium aan kan verbinden. De nieuwe opzet betekent dat er dit jaar geen project voor Tweede/derde film meer wordt toegewezen. Aanvragen voor de volgende ronde van De Oversteek kunnen worden ingediend op maandag 7 februari 2011.

Het Deltaplan Talent is een samenwerking tussen het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO-fonds, het Mediafonds en de Publieke Omroep om ruim baan te geven aan de ontwikkeling van Nederlands regie- en scenariotalent. Andere van Deltaplan Talent zijn: Kort!, One Night Stand en Cinema Junior.

Het secretariaat voor De Oversteek wordt gevoerd door het Nederlands Fonds voor de Film, contactpersoon is Ger Bouma, hoofd Filmprojecten, 020 5707676.

Meer informatie:
Nederlands Fonds voor de Film
Jonathan Mees, communicatiemanager
020 5707681, j.mees@filmfonds.nl

www.filmfonds.nl
www.cobofonds.nl
www.mediafonds.nl