Nijntje de film en Een kleine Kans geselecteerd

Nijntje de film wordt de eerste Nederlandse lange animatiefilm in bijna dertig jaar.
De film komt mede tot stand door een financiële bijdrage van de Spaanse sales agent Six Sales, en wordt gerealiseerd door de Deense animatiestudio A.Film. De film werd ontwikkeld met de animatie-intendant van het fonds en krijgt 350.000 euro realiseringssubsidie. 

Regie: Hans Perk
Scenario: James Still
Productie: Chris Brouwer voor Telescreen Filmproducties
Logline: Nijntje bezoekt met haar vriendjes de dierentuin. Samen gaan ze op een spannende en vrolijke speurtocht langs de dieren, waar het publiek actief aan kan deelnemen. Nijntje speelt spelletjes, zingt liedjes en ontdekt op het eind een grote verrassing.
  
De jeugdfilm Een kleine Kans, naar het bekende boek van Marjolijn Hof (Gouden Griffel 2007) krijgt 475.000 euro realiseringssubsidie.

Regie: Nicole van Kilsdonk
Script: Lotte Tabbers
Productie: Lemming Film
Logline: Kiek is bang omdat haar vader naar de oorlog gaat om mensen te helpen. Om de kans dat er iets met hem gebeurt te verkleinen, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond en een dode vader heeft. Dat is een kleine kans.
 
Voor een volledig overzicht van recent toegewezen bijdragen klik hier.
Meer informatie:
Nederlands Fonds voor de Film,
Jonathan Mees, communicatie,
tel. 020 5707681,
j.mees@filmfonds.nl