Rinkel Film verfilmt boek Lucia de Berk

De Berk koos, uit vele geïnteresseerden, voor de inhoudelijke aanpak van filmproducent Rinkel Film voor de verfilming van haar verhaal. Het script wordt geschreven door Hans van Hechten, geïnspireerd op de autobiografie Lucia de B. Levenslang en tbs, uitgegeven door Uitgeverij De Arbeiderspers. De opnames van de film zijn gepland voor volgend voorjaar.

Lucia de Berk wordt in december 2001 gearresteerd op verdenking van moord op vier volwassenen en drie kinderen. Allemaal overleden ze in ziekenhuizen waar De Berk werkzaam was. De rechtbank veroordeelt haar in maart 2003 tot levenslang en een jaar later zelfs tot levenslang met tbs. Na onderzoek naar de bewijsvoering wordt de zaak in 2008 heropend. Op 14 april 2010 wordt zij vrijgesproken. Dan heeft ze inmiddels meer dan zes jaar gevangen gezeten.

De film vertelt het persoonlijke verhaal van Lucia de Berk. Een verhaal over hoe het is om van misdaden beschuldigd te worden die je niet begaan hebt en hoe het is om zes jaar lang onterecht gevangen te zitten.

Rinkel Film, producent van onder andere de speelfilms Van God Los, Nothing Personal en de televisieserie Floor Faber, werkt voor de verfilming van het verhaal van Lucia de Berk samen met Hans van Hechten. Van Hechten, naast toneelschrijver ook acteur en regisseur, schreef in 2008 het toneelstuk Lucy, een monsterproces. Regisseur is Jelle Nesna, bekend van onder andere Carmen van het Noorden.