BARDSONGS geselecteerd voor het 45th Karlovy Vary Int

Het festival, dat een van de oudste ter wereld is, wordt beschouwd als het meest invloedrijke jaarlijkse filmevenement in Centraal en Oost-Europa.

Sinds 3 juni is BARDSONGS te zien in de Nederlandse filmtheaters.

Whatever our souls are made of, his and mine are the same (Emily Brontë)

Als basis van BARDSONGS dienden volksvertellingen uit respectievelijk Rajasthan, Mali en Ladakh.

De verfilming van deze volksvertellingen toont de uiterlijke verschillen en onderliggende overeenkomsten tussen drie werelden. De wereld van Sahir, wiens vader nooit oordeelt over zijn lot… de wereld van Bouba, een leerling aan een Koranschool die het grootste deel van alle kennis moet vinden… en de wereld van Sonam, die zijn dzo moet verkopen en daarom, samen met zijn dochter, een reis maakt door het Himalaya gebergte. Hun verhalen bezorgen de kijker veel muziek en wijsheid.