Industry meeting Duurzame Filmproductie op vrijdag 4 juni in Studio/K

‘Alle runners in een Prius?’

Kun je een film of TV-programma duurzaam produceren zonder verlies van geld of concessies te moeten doen aan kwaliteit en artistieke vrijheid? Chai Locher, filmmaker en organisator, geeft een update over wat er in Hollywood, Canada en Nieuw-Zeeland, de grote voorlopers op dit gebied, gebeurt. Yoeri van Alteren, directeur van de Club van 30, vertelt hoe het verduurzamingsproces verloopt elders in de entertainment industrie. One Minute Brand komt vertellen over hun papierloze commercialproductie. Regisseur Allard Faas gaat met deze mensen, filmmakers, producenten, crew en u in de zaal de discussie aan. Moeten omroepen duurzame eisen gaan stellen aan hun producties? Wat kunnen vergunningverleners en subsidiënten doen? Moet je papier voor altijd verbannen en moeten alle runners in een Prius?

UPDATE: Het seminar over klimaatneutraler produceren morgenmiddag heeft nu nog meer interessante gasten! Czar komt vertellen over hun pogingen om kantoor en commercial producties klimaatneutraler te krijgen. En Lauren Becker, ervaren line producer uit Hollywood, komt vertellen hoe zij in LA en San Francisco maatregelen nam om haar filmproducties te vergroenen. Dat alles naast wat we al hadden: het verhaal van Yoeri van Alteren hoe hij onder andere hielp om Lowlands te verduurzamen, en de mannen van oneminutebrand.com over hun manier van papierloos produceren.
Genoeg redenen om ook te komen dus. Morgen, van 15.00-17.00, Studio K op het Timorplein 62, Amsterdam, met na afloop een vrijmibo op het terras…

Jouw komst en bijdrage aan de discussie worden zeer op prijs gesteld.

Allard Faas, Chai Locher en Tom van de Beek – Strawberry Earth

Facts:
4 juni van 15.00-17.00 met aansluitend een borreltje, Studio/K, Amsterdam
Entree: Gratis. Aanmelden via info@visionatmedia.nl
Website Festival: www.strawberryearth.com/deff