25 mei Verkiezingsdebat in Felix Meritis over de positie van Kunst en Cultuur

Frans Timmermans (oud-staatssecretaris Europese Zaken, PvdA) zal zich in zijn keynote speech buigen over de vraag: wat is de positie van kunst en cultuur in de huidige democratie en wat zal het toekomstige maatschappelijke draagvlak daarvoor zijn? Mark Harbers (cultuurwoordvoerder voor de VVD in de Tweede Kamer) zal hem voorzien van repliek. Een forum van deskundigen uit de kunstpraktijk discussieert onder leiding van Ruben Maes vervolgens met beide sprekers.

Deelnemers: Hans Maarten van den Brink (Mediafonds), Vincent Croiset (ACT), Rob Docter (Berlage Instituut), Noel Fischer (Theater- en productiehuis de Bonte Hond), Maria Hlavajova (Basis Actuele Kunst, BAK), Diederik Hummelinck (Hummelinck Stuurman Theaterbureau), Jaap Lampe (Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem), Gail Pilgrim (Culture Coalition), Jet de Ranitz (Nederlands Dans Theater), Michiel de Rooij (Flinck Film).

Iedereen is van harte welkom om bij dit debat aanwezig te zijn. Vergeet niet je aan te melden op de website van Felix Meritis, er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: http://www.felixmeritis.nl/nl/agenda/wat-is-de-moeite-van-het-verdedigen-waard.

Zet kunst en cultuur op de kaart

Lancering publiekscampagne op 25 mei 2010
De vraag wat de waarde is van kunst en cultuur staat de laatste tijd regelmatig ter discussie. Wat zijn kunst en cultuur? Wat betekenen ze voor mensen? En in hoeverre kunnen we ze missen? zetcultuuropdekaart.nl is een online publiekscampagne die laat zien dat kunst en cultuur overal zijn en voor iedereen een eigen betekenis hebben. Ze zijn verankerd in onze maatschappij en maken wie we zijn.

Op een virtuele kaart van Nederland, die op de homepage van zetcultuuropdekaart.nl staat afgebeeld, kunnen bezoekers een foto of een filmpje plaatsen van bijvoorbeeld hun favoriete plek, gebeurtenis, gebouw, voorstelling, schilderij, acteur, optreden, instrument, boek, muziekleraar enz. De campagne is een initiatief van Kunst en Cultuur 2010, een samenwerkingsverband van vrijwel alle culturele instellingen (waaronder Kunsten ’92), sectorinstituten en cultuurvakbonden. Op 25 mei a.s. gaat de website het net op bij de perslancering in Felix Meritis, tijdens de verkiezingsbijeenkomst van Kunsten ’92.
  
Informatie:
datum: 25-05-2010
lokatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324 te Amsterdam
tijd: 15.00 uur – 17.00 uur