Zondagmiddagklassiekers in De Uitkijk: Rebel Without A Cause

In Juni is er gekozen voor de film ‘Rebel Without A Cause’ (1955) van Nicholas Ray met James Dean, Natalie Wood en Sal Mineo (Verenigde Staten, 111 minuten). In deze film is Jim Stark de ‘new kid in town’. Overal waar hij gewoond heeft heeft hij problemen veroorzaakt, wat dan ook de reden is dat zijn familie weer is moeten verhuizen. Hij hoopt de liefde te vinden die hij niet van zijn familie krijgt. Een deel hiervan vindt hij in zijn relatie met Judy en zijn vriendschap met Plato, maar Jim moet zich nog steeds bewijzen door middel van vechtpartijen en autoraces.
 
In Juli kan je van ons de film ‘The Graduate’ (1967) verwachten.
In September een ‘Gone With the Wind’ (1939) ochtend met exclusieve lunch.
 
Filmtheater De Uitkijk – Prinsengracht 452 – 1017KE – Amsterdam – (020)6237460 – info@uitkijk.nl www.uitkijk.nl (reguliere toegangsprijs 8,50)