Nieuw filmfestival voor wereldcinema in Amsterdam

World Cinema Amsterdam vindt plaats van 12 tot en met 22 augustus met meer dan 50 lange en korte films in Rialto en gratis openluchtvertoningen op het Marie Heinekenplein.

Mexican Landscapes
Ieder jaar stelt World Cinema Amsterdam een land uit Latijns-Amerika, Azië of Afrika centraal waar op dat moment interessante films worden gemaakt. Dit jaar is dat Mexico in het programmaonderdeel Mexican Landscapes. Op het programma staan tien lange en tien korte films. Sinds 2000 is er sprake van een revival van de Mexicaanse cinema, dankzij het werk van regisseurs als Alejandro González Iñárritu (Amores perros), Carlos Reygadas (Jápon) en Alfonso Cuarón (Y tu mamá también). Het programma bevat uiteraard ook de nieuwste films van de jongste generatie talentvolle Mexicaanse filmmakers. Een aantal van hen zal tijdens het festival aanwezig zijn.

World Cinema Audience Award
World Cinema Amsterdam kent een competitieprogramma en reikt de World Cinema Audience Award uit, een publieksprijs ter waarde van € 7.500 euro. Met dit competitieprogramma wil het festival niet-westerse filmmakers ondersteunen. De zichtbaarheid van hun films wordt vergroot bij het publiek en mogelijke filmdistributeurs. Bovendien krijgen de makers een – vaak noodzakelijk – financieel steuntje in de rug.

World Cinema Open Air

Het festival wordt van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus afgesloten met vier gratis toegankelijke openluchtvoorstellingen op het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Dagelijks wordt rond 21.30 uur een selectie uit het festival vertoond.

Bron: filmnieuws.nu