Oproep Point Taken: Workshop Mike Figgis

Figgis verzorgt deze workshop op uitnodiging van het Mediafonds, het Fonds Podiumkunsten en het Binger Filmlab in het kader van Point Taken. Het Mediafonds en het Fonds Podiumkunsten maken in 2010 in samenwerking met de NPS en Cinedans het crossdisciplinaire dansfilmproject Point Taken mogelijk, waarbij vier teams van in Nederland wonende en werkende choreografen en filmmakers gezamenlijk een dansfilm maken. De vier films gaan in december in première op Cinedans en worden vervolgens uitgezonden door de NPS. De geselecteerde makers nemen deel aan de driedaagse workshop van Mike Figgis. Deelname aan de workshop is daarnaast ook mogelijk voor Bingerparticipanten en onafhankelijke filmmakers, choreografen en andere geïnteresseerden.

Mike Figgis, regisseur van o.a. Leaving Las Vegas, regisseerde in 2000 de unieke film Timecode. Vier cameramannen filmden tegelijkertijd in 95 minuten durende takes 35 acteurs, onder wie Holly Hunter, Selma Hayek en Stellan Skarsgard. Er was geen conventioneel filmscript, de acteurs kregen slechts een ruw idee van te verbeelden verhaallijnen, de opnames werden achteraf niet bewerkt. Choreografie en formele muziekcomposities vormden de enige coördinatoren in dit complexe avontuur, dat vervolgens splitscreen als een viervoudige simultaancompositie werd vertoond. Tijdens de workshop zal Figgis vier verschillende versies van Timecode analyseren.

Datum: 28 tot en met 30 mei, 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Rialto, Amsterdam
Kosten: €180,- inclusief lunch

Aanmelden voor de workshop kan tot uiterlijk 21 mei 2010 door te mailen naar pointtaken@mediafonds.nl (met vermelding naam, adres, tel.nr. en emailadres)
en door het deelnamebedrag over te maken naar:
Stichting Cinedans, Amsterdam
ABN AMRO banknummer 43.07.88.460
o.v.v. Workshop Mike Figgis

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en zijn pas geldig na betaling. Bij overaanmelding wordt dit bedrag teruggestort.