Oproep voor indiening van synopsissen

Een telefilm is een Nederlandstalige televisiefilm van minimaal 80 en maximaal 90 minuten, primair gemaakt voor televisievertoning. De zes uiteindelijke geproduceerde telefilms worden in 2012 uitgezonden op Nederland 3. De synopsissen dienen dan ook te voldoen aan het geldende netprofiel van die zender. Kernwoorden zijn: publiek van 20-34 jaar, spannend, gedurfd, betrokken, authentiek en optimistisch.

Als overkoepelend kader voor deze reeks is Misdaad in de breedste zin van het woord gekozen. De synopsissen reflecteren de hedendaagse samenleving. Films waaraan gedacht kan worden zijn bijvoorbeeld TBS, Lek en Van God los en Skin. Voorwaarde is dat het plan gerealiseerd moet worden binnen het beschikbare budget per film van circa € 800.000.

Voorwaarden:
– het indienen van de synopsissen staat alleen open voor onafhankelijke film/tv – producenten.
– de synopsis telt minimaal twee en maximaal 4 pagina’s A4 (enkelzijdig beschreven)
– de synopsis moet voorzien zijn van een (werk)titel, auteur en datum, nummering en copyright-vermelding pér pagina, per mail te worden ingeleverd.
– de synopsis wordt enkelvoudig (één exemplaar) ingediend.
– Bijgevoegd: curriculum vitae van de schrijver en van de producent, dat is voorzien van adres, telefoon- en e-mail-adres.
– het geheel (de synopsis en curriculae) beslaan samen niet meer dan 6 pagina´s.
– de schrijver en producent mogen NIET één en dezelfde persoon zijn.
– de producent en regisseur moeten relevante werkervaring hebben.
– Deelname staat alleen open voor zendgemachtigden met een lange staat van dienst op het gebied van inhoudelijke en productionele (co-)producties van kwaliteitsdrama en/of (tele)film. Aantoonbare affiniteit en ervaring met het co-produceren van 90 minuten drama met een budget van rond de 8 ton is een vereiste.
– in eerdere rondes afgewezen synopsissen kunnen slechts met steun van een zich wel kwalificerende publieke omroep, opnieuw worden ingediend.
– synopsissen die niet aan deze voorwaarden voldoen worden per omgaande geretourneerd.

De synopsissen dienen uiterlijk woensdag 30 juni voor 17.00 te zijn ingediend bij het CoBO-fonds,

Per mail:
cobo@cobofonds.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het CoBO-fonds,
telefoon: 035 677 53 48 of per email: cobo@cobofonds.nl

Het CoBO-fonds voert het Telefilmproject uit i.s.m. NPO en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.