Verslag NetwerkBorrel voor Film en tv van maandag 26 april 2010

Francien Stigter en Ruud Broekhuizen pitchten hun scenario ZOENOFFER, een rauw psychologisch drama waarbij een broer en zus onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn door een erfelijke nierziekte. Ze zoeken voor dit project nog een regisseur en producenten, die ‘de innerlijke strijd, de kou in de lucht van de grijze straten van Rotterdam (nergens is er troost, warmte of bescherming te vinden), en de getormenteerde zielen van Tom en zijn dolende zus Lisa, die maar niet bij elkaar lijken te kunnen komen, invoelbaar kan maken.’

De tweede pitch werd gehouden door Yigal Roos, oprichter van Social Branding Fortress. Hij zet in de pitch uiteen hoe zijn bedrijf in Social Entertainment Marketing door middel van het inzetten van sociale media en communities goed kan werken als een manier om een filmproject onder de aandacht te brengen van een bepaalde doelgroep.

Rogier Samuels en Xander Forterie vertonen een showreel van hun bedrijf Unreal, gespecialiseerd in Special Make-up Effects. In het filmpje zijn verschillende interessante projecten te zien die ze in het verleden hebben uitgevoerd, zoals Lord of the Rings en verschillende reclames.

Tanya Fallenius presenteerde zichzelf als filmeditor. Na jaren gewerkt te hebben in de reclame- en televisiewereld in Denemarken, wil ze zich nu weer op de Nederlandse markt oriënteren. Ze zoekt naar opdrachten in de televisie- en speelfilmsector. De link naar haar filmpje op YouTube volgt snel in dit nieuwsbericht.

Als laatste presenteert Jasper Steenkamp zijn bedrijf Tree-On, die zich focust op de nieuwste 3D-technieken. Na AVATAR worden er steeds meer 3D-films gemaakt, waarbij hij voorspelt dat het in de toekomst de norm gaat worden in filmmaken en bioscoopvertoning.

Na afloop van de pitches was het tot laat nog druk aan de bar van het café van LAB111. Was je er deze keer niet bij? Kom dan zeker één van de volgende keren eens langs!

De volgende editie zal plaatsvinden op maandag 31 mei 2010. Wil je zelf een korte pitch verzorgen op deze avond? Meld je dan alvast aan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.