Drie grote films geselecteerd

Doel van het project is Nederlandstalige kwaliteitsfilms voor een breed publiek mogelijk te maken met een subsidie van 1,8 miljoen euro.

Dolfje Weerwolfje
Regie: Joram Lürsen
Scenario: Tamara Bos naar het gelijknamige boek van Paul van Loon
Producent: Bos Bros Film-TV Productions, Omroep: AVRO
Logline: Als de zachtaardige Dolfje op de nacht van zijn zevende verjaardag plotseling verandert in een wit pluizig weerwolfje, weet hij niet wat hem overkomt. Dolfje worstelt met zichzelf omdat het onbevangen wolfje ‘s nachts tot heel andere dingen in staat is dan de verlegen jongen overdag. Zal het hem lukken zichzelf te accepteren zoals hij is?

De Heineken Ontvoering
Regie: Maarten Treurniet
Scenario: Kees van Beijnum en Maarten Treurniet
Producent: IDTV Film, Omroep: VARA
Logline: Heineken wordt ontvoerd en is verbijsterd over de intense haat van de jongste van zijn ontvoerders – Rem – waardoor hij een obsessie voor hem ontwikkelt. Na zijn bevrijding is hij vastbesloten Rem tot in de verste uithoeken na te jagen. Een krachtmeting tussen deze twee giganten ontstaat.

Süskind
Regie: Rudolf van den Berg
scenario: Rudolf van den Berg en Chris Mitchell
Producent: Fu Works Productions, Cadenza Films en Rinkel Film, Omroep: VARA
Logline: 1942.In een poging een groep kinderen te behoeden voor de ondergang sluit de Jood Walter Süskind vriendschap met de SS’er Aus der Funten. Als deze er achter komt dat Walter hem bedriegt en zijn genegenheid niets anders is dan verlakkerij, neemt de nazi wraak op de Jood.

Een commissie, samengesteld uit adviseurs van het Nederlands Fonds voor de Film, CoBO-fonds en een vertegenwoordiger van de omroepen heeft unaniem uit 11 projecten gekozen. Telescoop is een project van NPO, het CoBO-fonds, OCW en het Filmfonds waarbij in één keer een substantiële realiseringsbijdrage wordt toegekend. Eerdere selectie: Phileine zegt Sorry, Grimm, Nynke, De Grot, Minoes, De Dominee, In Oranje, Floris, Pluk van de Petteflet, Johan, Ik omhels je met 1000 armen, Nachtrit, Zwartboek, Alles is Liefde, Kicks, De Storm, Brideflight, Wit Licht, Foeksia de Miniheks, Sonny Boy, Tirza en Tony Tien.

Voor meer informatie: Nederlands Fonds voor de Film Jonathan Mees, communicatie
Telefoon: 020-5707681, E-mail: j.mees@filmfonds.nl, www.filmfonds.nl