Zeven Nederlandse films en co-producties naar Cannes

In COMPETITIE is te zien You My Joy van regisseur/scenarist Sergei Loznitsa (Oekraïne) en de Nederlandse coproducent Lemming Film. De film ontving een coproductiebijdrage van het fonds.

R U There van de jonge Nederlandse regisseur David Verbeek, scenarist Rogier de Blok en producent IDTV Film is geselecteerd in het programma UN CERTAIN REGARD. R U There ontving een Filmfondsbijdrage in het kader van De Oversteek. Ook in UN CERTAIN REGARD is geselecteerd de Internationale coproductie Adrienn Pál, gefinancierd met een bijdrage van het fonds, van de Hongaarse regisseur Ágnes Kocsis en de Nederlandse producent Isabella Films.

Voor de QUINZAINE is geselecteerd de film The Light thief van regisseur/scenarist Aktan Arym Kubat (Kirgizië) en de Nederlandse coproducent Volya Films. De film ontving een coproductiebijdrage van het Hubert Bals Fonds.

De korte film Licht, regie en scenario André Schreuders, producent: AS Film, is geselecteerd voor  het bijprogramma Quinzaine des Realisateurs, een selectie waarvoor films van jonge talenten worden uitgekozen en kreeg een afwerkingssubsidie van het Filmfonds.

Code Blue, een Nederlands filmproject in de scenariofase van regisseur /scenarist Urszula Antoniak, werd geselecteerd voor het Cinefondation Atelier en is een productie van IDTV Film en Cinefondation. De film kreeg steun van het Filmfonds in het kader van het project Tweede/derde film bewezen talent

De door Nederland geïnitieerde internationale coproductie met Engeland en Frankrijk Over your Cities Grass will grow (regie/scenario: Sophie Fiennes, productie: Kasander Film, Sciapode en Amoeba Film) kwam zonder Filmfondsbijdrage tot stand en wordt vertoond in een Special screening, onderdeel van het hoofdprogramma.

Recentelijk kregen verschillende internationale coproducties steun van het Filmfonds, waaronder de Belgisch/Nederlandse coproductie Supernova (regie/scenario: Tamar van den Dop, Nederlandse producent: IJswater Films in coproductie met initiator Revolver) en de Nederlands/Ierse coproductie The Other Side of Sleep (regie/scenario: Rebecca Daly, Nederlandse producent: Rinkel Film).

Meer informatie
Nederlands Fonds voor de Film
Jonathan Mees, communicatie
020 5707681
j.mees@filmfonds.nl
www.filmfonds.nl