‘Op eigen benen’ wint Mediafondsprijs Kids & Docs 2010

Op eigen benen is een coming of age documentaire over drie tieners die besluiten om in de zomervakantie zonder hun ouders een boottocht door Nederland te maken.

Kids & Docs – een samenwerkingsproject van Cinekid, IDFA en het Mediafonds – heeft tot doel de productie van jeugddocumentaires te stimuleren en het genre breder onder de aandacht te brengen. Editie 2010 wordt ondersteund door Z@pp en de volgende omroepen: AVRO, BOS, EO, Joodse Omroep, KRO, NCRV, NPS, OHM, RKK en VPRO.

Het Mediafonds stelt een geldprijs beschikbaar van € 35.000, waarmee het winnende plan kan worden gerealiseerd. De film zal naar verwachting najaar 2010 te zien zijn bij de BOS, Z@pp, Cinekid en IDFA.

De jury bestond dit jaar uit Juul Bovenberg, Catherine van Campen, Wilma Ligthart, Bart Römer en voorzitter Lucien Kembel. Volgens de jury toont Op eigen benen op beeldende en poëtische wijze hoe jong volwassenen zich ontwikkelen tot volwassenen. Het plan zal ongetwijfeld een herkenbare en tegelijkertijd verrassende documentaire opleveren.

De deelnemers van de Kids & Docs workshop zijn in september 2009 aan de slag gegaan met hun op de belevingswereld van kinderen geïnspireerde plannen.
De begeleiding lag in handen van filmmakers Boudewijn Koole en Coco Schrijber.

Voor meer informatie:
Titia Vuyk, stafmedewerker communicatie, titia.vuyk@mediafonds.nl
Mediafonds – Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties
Herengracht 609
1017 CE  Amsterdam
T: 020 – 623 39 01
F: 020 – 625 74 56
http://www.mediafonds.nl