Twee scenaristen krijgen subsidie onder de Vrijplaatsregeling

Jacqueline Epskamp krijgt 20.000 euro voor het schrijven van het scenario van speelfilmproject David en Batsheba. Epskamp is onder andere verantwoordelijk voor het scenario van de speelfilms Drift, Verder dan de Maan en Last Conversation. David en Batsheba wordt een hedendaags verhaal over een driehoeksverhouding binnen de wereld van de mariniers, geïnspireerd door het schilderij ‘Batsheba in bad’ van Rembrandt.

Helena van der Meulen krijgt 20.000 euro voor het schrijven van het scenario van speelfilmproject Luna. Van der Meulen schreef onder andere de scenario’s voor de speelfilms Tot ziens, Tussenland, Bluebird en Joy. Luna moet een scenario worden van een artistieke roadmovie gebaseerd op een bestaande zangeres/actrice die verzeild raakt in de wereld van het vluchtige vrachtverkeer.

De regeling Vrijplaats bewezen scenariotalent ging vorig jaar van start. In het kader van talentontwikkeling heeft het Filmfonds hiervoor maximaal 20.000 euro per project beschikbaar voor vernieuwende projecten. Schrijvers die reeds twee scenario’s hebben geschreven van gerealiseerde speelfilms kunnen zonder producent een idee indienen om tot een eerste scenario uit te werken. De auteurs hebben een jaar de tijd om het scenario af te ronden. De volgende inleverdatum is op 15 oktober 2010.
 
Voor meer informatie:
Nederlands Fonds voor de Film, 
Jonathan Mees, communicatie,
tel. 020 5707681,
e-mail j.mees@filmfonds.nl

Bron: persbericht Filmfonds