Inschrijving NFF 2010 geopend

Om een film in te kunnen schrijven, moet je ingelogd zijn bij Mijn NFF. Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2010. Uit de ingeschreven films maakt het festival zoals gebruikelijk een selectie voor vertoning op het festival.

Uit de ingeschreven films stelt het festival het Hoofdprogramma samen. Een selectie van films uit het Hoofdprogramma wordtvoorgelegd aan een onafhankelijke jury voor de competitie van de Grote Prijzenvan de Nederlandse Film, de Gouden Kalf Competitie, en aan een onafhankelijkejury voor de Debuut Competitie.

De inschrijving staat open voor alle Nederlandse producties, die gereed zijn gekomen voor vertoning na de vorige editie van het festival (na 2 oktober 2009). Het begrip Nederlands is uitgewerkt in een puntensysteem in het Algemeen Reglement. Filmformaten die vertoond kunnen worden gedurende het festival zijn: 35mm, 16mm of video (Digibeta PAL of HD-Cam). De vertoningskopie dient uiterlijk 1 september 2010 in het bezit te zijn van het Nederlands Film Festival. 

Bron: website Nederlands Film Festival