Verslag NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) op maandag 29 maart 2010

Op maandag 29 maart vond de tweede editie van de NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) plaats in LAB111. Veel mensen hadden hun weg gevonden naar de Arie Biemondstraat in Amsterdam-West, waar na een gezellige borrel in het café heerlijk gegeten werd in de kapel door een groep van 30 mensen. Aan lange tafels werden nieuwe contacten gelegd en veel gepraat over de ontwikkelingen in de film- en televisiewereld. Nadat iedereen om 20:00 uitgegeten was startte het programma met pitches, tevens in de kapel.

André Sjouerman beet het spits af met een pitch over de door hem opgerichte website www.auditionchannel.nl, bedoeld als tool vóór regisseurs, dóór acteurs. Door middel van een persoonlijke audition clip kunnen acteurs online onder de aandacht van regisseurs komen (die gratis een account kunnen aanmaken). Als voorbeeld hiervan vertoonde hij de clip van acteur Theo Pont.

Vervolgens vertelde Aletta Vermeulen meer over de nieuwe plannen van het bedrijf Cynax. Dit bedrijf treedt op als bemiddelaar tussen de IT- en filmsector, en zal een online mediaplatform gaan aanbieden voor getalenteerde filmmakers. Films kunnen op deze manier gefinancierd worden vanuit de IT-sector door middel van process-management. Binnenkort zal de nieuwe website online komen, hou hiervoor www.cynax.nl in de gaten.

Niels Smit van the North Face Store in de Kalvertoren kondigde nieuwe kortingen aan voor NBF-leden op het gehele assortiment van North Face die in dit filiaal wordt aangeboden. Op vertoon van de ledenpas krijgen NBF-leden vanaf deze week 10% korting op alle producten, en hiernaast zal twee keer per jaar een speciale avond georganiseerd worden waarbij nog hogere kortingen aangeboden worden. De NBF-leden worden hiervan op de hoogte gehouden via de nieuwsbrief en de NBF-website.

In de laatste pitch werden het nieuwe plan van de NBF uiteengezet om workshops te gaan organiseren. Op 19 maart heeft de eerste succesvolle workshop al plaatsgevonden in samenwerking met Team Facilities, onder de naam ‘werken met de RED’. Guy Molin presenteerde een nieuwe cursus die de NBF binnenkort zal gaan aanbieden, een cursus waarbij journalisten in vier dagen de kunst bijgebracht wordt van het maken van een video-item (van idee tot item). Het idee achter het geven van de workshops is om ervaren NBF-leden als docent op te laten treden, om op deze manier hun jarenlange ervaring over te dragen aan de nieuwe garde. Guy Molin deed een oproep aan NBF-leden die hierin geïnteresseerd zijn om zich aan te melden als (betaalde) docent voor deze workshop via nbf@nbf.nl.

Willeke van Ammelrooy vertelde vervolgens meer over de workshop ‘Acteren in film’ die binnenkort door de NBF georganiseerd zal worden en waarin zij als docent zal optreden. De workshop, bedoeld voor acteurs en andere belangstellenden, zal zich met name richten op de werking van close-up op het grote doek. Ze benadrukte hierbij dat filmacteren wezenlijk anders is dan theater- en televisieacteren en illustreerde dit met een fragment waarin acteur Michael Caine dit treffend uitlegt. Binnenkort zal via de NBF nieuwsbrief en website meer informatie verschijnen over de workshop.

Na afloop van de pitches werd er door een flink aantal mensen nog gezellig nageborreld aan de bar van het café van LAB111. De tweede editie van de NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) was een groot succes, dus was je er deze keer niet bij? Kom dan zeker één van de volgende keren eens langs!

De volgende editie zal plaatsvinden op maandag 26 april 2010. Wil je zelf een korte pitch verzorgen op deze avond? Meld je dan alvast aan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.