Huub Stapel presenteert favoriete film in Rialto

Acteur Huub Stapel (Tegelen, 1954) brak in 1983 door met zijn rol als liftmonteur in Dick Maas’ De lift. Hij had hoofdrollen in andere Dick Maas films als Flodder en Amsterdamned en speelde verder in veel andere Nederlandse films als Van de koele meren des doods, Het meisje met het rode haar en Van God los. Verder was hij niet alleen in talloze binnen- en buitenlandse tv-series te zien, ook maakte hij regelmatig zijn opwachting op het toneel. Zo speelde hij Willy Brandt in de theatervoorstelling Democraten en maakt hij op dit moment de tongen los met zijn solo Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus.

Witness

Peter Weir | Verenigde Staten | 1985 | 112′ | Engels gesproken
Bijzonder geslaagde combinatie van thriller, liefdesgeschiedenis en idyllische pastorale, waarvoor regisseur Peter Weir zich liet inspireren door de schilderijen van Vermeer. Op het treinstation van Philadelphia is een Amish-jongetje getuige van een moord. Om het jongetje te kunnen beschermen, duikt politieagent John Book (Harrison Ford) onder in diens streng religieuze gemeenschap, waar elke moderniteit verboden is. De cultuurclash is groot, toch is er ook wederzijds begrip en waardering. Tussen Book en het Amish-meisje Rachel (Kelly McGillis) bloeit een voorzichtige, maar onmogelijke liefde op. Ondertussen zitten ook de moordenaars niet stil. Bekroond met twee Oscars.

locatie: Rialto
adres: Ceintuurbaan 338
telefoon: 020 – 678 8700
datum: zaterdag 3 april 2010
tijd: 16.00 uur
info: www.rialtofilm.nl