Vanaf juli Nederlandse animatie in Pathe ‘PIK’

Regisseur Erik van Schaaik diende samen met producent Jiek Weishut van animatiestudio The Drawing Room een voorstel in, met succes. De animatiefilm PIK was één van de winnaars uit de 29 inzendingen en de productie is inmiddels in volle gang. De logline van Pik luidt: De vogel pikt en de os pikt het niet. Maar zonder het gepik wordt zijn leven helemaal ondraaglijk.

Tot elkaar veroordeeld zijn. Niet met elkaar kunnen, maar ook niet zonder elkaar is een speling der natuur. Dit dierenverhaal geeft je een kijkje in de verschillende emoties binnen een relatie. Behulpzaam vs Irritant, Onverschillig vs Afhankelijk, uitgebeeld in 2D vs Stop Motion. Een schouwspel tussen twee vrienden en tegelijk een battle of the animators op muziek van Martin Fondse en sounds en foley van Arno Peeters.

Twee animatiestudio’s draaien voor deze film op volle toeren. Het 2D vogeltje wordt geanimeerd door regisseur Erik van Schaaik. Naast kinderseries en opdracht films kreeg hij bekendheid door zijn korte film Vent en Phantom of the Cinema (Nederlandse Oscar inzending 2009).

Patrick Raats, bekend van vele producties waaronder Barbazan (VPRO), heeft de verantwoordelijkheid over de 3D animatie van de gekleide os. Deze doorgewinterde animatoren zijn de strijd en tevens de samenwerking aangegaan in deze film die als voorfilm te zien is vanaf 1 juli in de Pathé bioscopen. Voor meer informatie en updates over de productie: www.drawingroom.nl.

Bron: website Filmfonds