Zzp’ers krijgen ook een plek in de SER

Nederland telt ongeveer 650.000 ondernemers zonder personeel. Met een plaats in de SER krijgen deze onafhankelijke ondernemers invloed op het sociaal-economisch beleid, net als VNO-NCW en MKB Nederland.

VNO-NCW en MKB Nederland beschikten tot dusver over tien zetels in de SER. Ondernemers worden ook nog vertegenwoordigd door LTO-Nederland (een zetel).

Voorzitter Esther Raats-Coster van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) gaat de belangen van de eenmansbedrijfjes de komende twee jaar in de SER behartigen. Raats-Coster (40) werd in 2006 gekozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Ze is zelf zzp’er sinds 2008 en leidt het platform PZO sinds 2009.

Unicum
Een woordvoerster van de SER noemde de entree van een vertegenwoordiger van zzp’ers ‘een unicum’. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er in 2009 zo’n 630.000 zelfstandigen zonder personeel.

Het ministerie van Economische Zaken liet in een reactie weten toe te juichen dat de zzp’ers een zetel krijgen in de SER. ‘De zelfstandig ondernemer levert een belangrijke bijdrage aan de flexibiliteit van de Nederlandse economie. Daarom is het goed dat zij wordt vertegenwoordigd in de SER.

Bron: volkskrant.nl