Tina Nijkamp benoemd tot directeur televisie SBS

In de afgelopen jaren heeft Eric van Stade, algemeen directeur en tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS, de programmaportefeuille gevoerd. In 2009 werd Van Stade tevens eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van SBS Belgium waardoor het wenselijk werd de programmaportefeuille over te dragen. Tina Nijkamp, die vorig jaar door Broadcast Magazine werd uitgeroepen tot ‘Omroepvrouw van het Jaar 2008’, heeft zich inmiddels ingewerkt en is klaar om het stokje van hem over te nemen.

Sinds haar aanstelling als zendermanager van SBS 6 in augustus 2005 heeft Nijkamp de zender laten uitgroeien tot een tv-station voor het hele gezin. Onder haar leiding zijn er talrijke nieuwe en succesvolle (familie)programma’s geïntroduceerd. Het marktaandeel van SBS 6, in de doelgroep 20-49 jaar, is van 12,7 procent in 2005 uitgegroeid tot 14,2 procent eind 2009.

Eric van Stade: "Tina Nijkamp ademt televisie. Ze weet als geen ander hoe je een sterk televisiemerk bouwt en heeft haar vakmanschap de afgelopen jaren bewezen. Tina heeft een duidelijke visie hoe de drie zenders verder kunnen groeien en is in staat om zich in die verschillende doelgroepen in te leven. Ik ben er van overtuigd dat haar talenten onze zenders meer succes gaan brengen."

Drs. Tina Nijkamp (37) is afgestudeerd in de Communicatiewetenschap (UVA) en studeerde daarnaast enige tijd Politicologie. Ze startte haar televisieloopbaan in 1994 bij John de Mol Produkties. In de jaren daarna was ze als eindredacteur werkzaam voor diverse programma’s. Na een tweejarig Australisch tv-avontuur kwam Nijkamp in 2002 in dienst bij SBS Productions als uitvoerend producent. In augustus 2005 werd ze eindverantwoordelijk voor de programmering van SBS 6.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine