Gouden Film voor GANGSTERBOYS

Afgelopen weekend is in bioscoop Pathé de Munt in Amsterdam de 100.000ste bezoeker van de film verrast door de ‘gangsterboys’ Turk en Yes-R, en Beau van Erven Dorens. Een reportage hiervan is maandagavond 8 maart te zien in het programma CQC bij Veronica.

GANGSTERBOYS, geregisseerd door Paul Ruven, vertelt het verhaal van de Turkse Mahmut en de half Turkse Apo, die graag mee willen tellen in het lokale maffiacircuit. Ze dromen van een leven met veel geld en vooral veel respect, maar al snel merken ze dat dit niet zo eenvoudig te bereiken is. Wanneer ze hun eerste opdracht verprutsen, ziet hun leven als gangster er ineens heel anders uit.

De hoofdrollen worden vertolkt door Önder Dogan ‘Turk’ (Mahmut) en Yesser Roshdy ‘Yes-R’ (Apo). Overige rollen zijn onder andere weg gelegd voor Georgina Verbaan, Jeroen van Koningsbrugge, Mimoun Ouled Radi en Beau van Erven Dorens.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Gangsterboys is geproduceerd door René Huybrechtse, die onder andere ook de films SHOUF SHOUF HABIBI en DE DOMINEE produceerde. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. De film is in de Nederlandse bioscopen in 39 zalen te zien.

Zie ook: www.gangsterboysdefilm.nl