Summer-filmschool in Zuid-Spanje

C.1: Tijdens de 7-daagse cursus richten we ons naast algemene workshops productie – regie – techniek en vormgeving vooral op filmen met natuurlijk licht. We doen praktijk oefeningen op locatie met de stand van de zon, reflectiematerialen, ochtendlicht en magic hour, licht en schaduw. We zullen een aantal verschillende soorten scenes voorbereiden die tijdens de praktijk oefeningen worden opgenomen en verder zullen we experimenteren met de verschillende licht situaties op een dag.

De groep per cursus bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 personen.

C.2: Tijdens de 10-daagse cursus behandelen we alle facetten van het filmmaken tijdens het daadwerkelijk tot stand brengen van een film van maximaal 10 minuten. Deze cursus bestaat uit workshops voor scenario – productie – regie – techniek – vormgeving en montage. Bij deze cursus zullen er twee dagen op de set worden doorgebracht. Become a member of the crew.

Film maken is teamwork. Als deelnemer van de cursus maakt u tijdens de twee draaidagen deel uit van de filmcrew. Na de scenario en andere theorie workshops beginnen we met het produceren van de film waarbij iedereen een specifieke functie op de set vervult.

Na inschrijving begint de cursus al thuis, via een besloten netwerk kunt u kennis maken met de begeleiders en overige crewleden. Tevens beginnen we daar reeds met de basis principes van het scenario.

In december 2010 zullen alle cursus films worden vertoond in een filmtheater te Amsterdam.

De groep per cursus bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 personen.

Alle cursussen zijn inclusief accommodatie, lokaal transport, ontbijt en uitgebreide 3-gangen lunch, excursie naar de western-fimset, cursusmateriaal en een DVD van de gemaakte film of scenes.

NIEUW: 7-DAAGSE SCENARIO WORKSHOP

C.3: Van idee tot synopsis of van synopsis tot treatment. Een 7- daagse intensieve workshop in een inspirerende omgeving onder begeleiding van ervaren coaches. Ook heel geschikt voor schrijvers die hun project gereed willen maken voor presentatie aan een producent of omroep. Buiten een persoonlijke begeleiding zal uw project binnen de groep besproken worden en kunt u uw plan leren pitchen. Naast het uitwerken van uw idee of synopsis doen we inspiratie oefeningen op locatie en analyseren we een bekende scenes aan de hand van het oorspronkelijke scenario op de locaties waar deze is opgenomen.

Voor meer informatie zie http://cineprodesertfilm.webnode.com/