NBF & Team Facilities organiseren workshop ‘Werken met de RED’ op 19 maart 2010

Door de jarenlange ervaring bij de NBF en Team Facilities is er veel kennis en expertise opgebouwd, waardoor het idee is ontstaan om de krachten te bundelen en een workshop te organiseren.

Inhoud:
Het eerste deel van de workshop zal bestaan uit een theoretische basisuitleg over het ontstaan van de RED, de achtergrond hiervan en het verschil met HD/35 mm camera’s. Deze uitgebreide uitleg zal steeds afgewisseld worden met verduidelijkende fragmenten. Alle voor- en nadelen van het werken op de RED komen aan bod.

In de middag zal er vooral praktisch met de RED camera’s worden gewerkt (slowmotion, hoe gebruik je de menu’s en wat is het effect, toepassingen etc.). De helft van de tijd zal er dus uitgebreid aandacht besteed worden aan de praktijk van het draaien op de RED. Aan het einde van de dag heeft elke deelnemer goede basiskennis over de RED op zak, die uitstekend kan worden toegepast in de praktijk.

Er zal tijdens de workshop veel afwisseling zijn tussen uitleg, ondersteunende fragmenten en het stellen en beantwoorden van vragen. De workshop zal dus interactief van aard zijn, er zal veel gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Door wie:
De workshop zal gegeven worden door Robert Berger, succesvolle Director of Photography en oprichter van Camlight Productions. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring als succesvolle DOP bij meer dan 1000 projecten (o.a. commercials, documentaires, speelfilms, bedrijfsfilms en videoclips). Omdat Robert veel projecten met zijn eigen RED-camera draait en heeft gedraaid, komt er bij de workshop veel actuele praktijkkennis aan bod.

Voor wie:
De workshop is bedoeld voor iedereen die zich op professioneel niveau bezighoudt met camerawerk voor reportages, documentaires, (bedrijfs)films, commercials, videoclips etc., dus niet alleen voor DOP’s, maar juist ook voor producenten, regisseurs of camjo’s die meer willen weten over werken op de RED. Enige ervaring met camerawerk is noodzakelijk. Er is een minimum van 10 en maximum van 15 deelnemers, de workshop gaat door als het aantal van 10 deelnemers is bereikt.

Datum: 
Vrijdag 19 maart, verdeeld in 2 dagdelen: 10:00 – 13:00 en 13:30 – 16:30

Kosten:
€ 150,- (inclusief koffie/thee en lunch). De betaling dient vóór 15 maart binnen te zijn. De NBF is als vereniging vrijgesteld van BTW heffingen. We kunnen daarom in het totaalbedrag geen BTW uitsplitsen.

Locatie:
Nijmegen, locatie wordt in de bevestigingsmail vermeld.

Aanmelden:
Aanmeldingen dienen vóór 14 maart bij het NBF kantoor binnen te zijn via nbf@nbf.nl of 020-6646588. De betaling van het gehele bedrag dient vóór 15 maart binnen te zijn. Na aanmelding wordt een betalingsinstructie gestuurd en aanvullende informatie.

Meer informatie kan verkregen worden via het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.