Introductie Simon Brester als filmcoordinator Amsterdam

Simon Brester genoot zijn opleiding in Amsterdam bij film- en televisiewetenschappen en was gedurende 10 jaar werkzaam als locatiemanager. Hij kent dus het klappen van de zweep als het over filmen op locatie gaat. Deze ervaring zal hij inzetten om de communicatie tussen filmmakers en stadsdelen, maar ook tussen de filmmakers en de Amsterdammers te verbeteren.

Hoewel er al jaren gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde filmprotocol (te downloaden via de website van de gemeente Amsterdam) blijkt het vaak toch lastig onderhandelen met de verschillende stadsdelen, die ieder net even een andere uitleg en invulling van de details van dit protocol hanteren. Simon zal vanuit zijn ervaring als locatiemanager proberen er te zijn om te filmmakers te helpen bij hun wensen en behoeften tijdens het filmen op locatie in Amsterdam. Vanzelfsprekend wel altijd met inachtneming van zekere rechten en plichten, en gedragsregels die gehanteerd dienen te worden.

Voorts zal hij zich inzetten voor een duidelijker kader voor de filmmakers die in Amsterdam op locatie willen filmen. Hij is er van overtuigd dat Amsterdammers hier ook dan aan mee willen werken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle aanvragen voor filmopnamen, in welk stadsdeel dan ook, via zijn loket verlopen.

Contactgegevens filmcoördinator Amsterdam:

Adres
Amstel 1
1011PN Amsterdam (Centrum)
Postbus 202
1000AE Amsterdam

Telefoon: 020-5522119, 06-30062039
Fax: 020-5522575