Gouden Film voor IEP!

IEP!, naar het gelijknamige kinderboek van Joke van Leeuwen, vertelt het verhaal van Viegeltje. Viegeltje is een meisje met vleugels in plaats van armen. Vogelkijker Warre vindt haar onder een struik en neemt haar mee naar huis. Samen met zijn vrouw Tine probeert hij haar op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en vliegt weg. Samen met de andere vogels vliegt ze naar het zuiden: het begin van een lange, avontuurlijke reis.

Viegeltje wordt gespeeld door de Canadese Kenadie Jourdin-Bromley. De overige rollen worden vertolkt door Huub Stapel (Warre), Joke Tjalsma (Tine), Madelief Vermeulen (Loetje), Ties Dekker (Bor) en Diederik Ebbinge (de Redder). Mieke de Jong schreef het scenario voor de film.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

IEP! is een Nederlands-Belgische coproductie van Lemming Film in samenwerking met A Private View en de NPS. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. De film is in de Nederlandse bioscopen in 87 zalen te zien.

Zie ook: www.iepdefilm.nl