Platina Film voor ANUBIS EN DE WRAAK VAN ARGHUS

Op zaterdag 27 februari wordt in het programma Supernick op tv zender Nickelodeon de Platina Film uitgereikt aan leden van de Anubis cast. Zij zullen de Platina Film ontvangen uit handen van presentatoren Patrick Martens en Terence Schreurs.

ANUBIS EN DE WRAAK VAN ARGHUS van regisseur Dennis Bots  en scenarioschrijvers Anjali Taneja en Alexandra Penrhyn Lowe is net als de eerste Anubis film gebaseerd op de succesvolle jongerenserie ‘Het Huis Anubis’. In ANUBIS EN DE WRAAK VAN ARGHUS gaan de Anubis bewoners naar een oud landhuis om de verjaardag van Appie te vieren. Tijdens het horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken. Als Appie’s vrienden één voor één verdwijnen, denkt Appie dat het huis bewoond wordt door een vampier en is hij vastbesloten om hem te zoeken. 

De hoofdcast van ANUBIS EN DE WRAAK VAN ARGHUS bestaat uit Iris Hesseling (Amber), Kevin Wekker (Appie), Lucien van Geffen (Fabian), Marieke Westenenk (Joyce), Vincent Banic (Mick), Loek Beernink (Nienke), Gamze Tazim (Noa), Vreneli van Helbergen (Patricia), Patrick Wessels (Danny), Claartje Janse (Sofie) en Sander van Amsterdam (kleine Robbie). Gastrollen worden onder andere vertolkt door Bram van der Vlugt en de Vlaamse acteur Peter van den Begin.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De film ANUBIS EN DE WRAAK VAN ARGHUS is een productie van Studio 100 in samenwerking met Nickelodeon. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. De film is in de Nederlandse bioscopen nog te zien in 43 zalen.

Zie ook: www.anubisfilm.nl