Oscarnacht met voorbespiegelingen, filmquiz, muziek en film | De Balie A’dam | 7 maart vanaf 21.00 uur

In een speciale editie van de Cineville Talkshow vinden gesprekken plaats met onder andere filmmaker Hanro Smitsman (Skin, Schemer) over de ultieme Oscarwinnaar en met René Broekmeulen (speechwriter voor bewindslieden en CEO’s) over de perfecte acceptance speech. Zoals altijd in de Cineville Talkshow zullen filmgeeks met hun uitvoerige kennis over de Oscarswinnaars en –verliezers in de filmquiz strijden om de eer.
 
De finale van de quiz wordt gepresenteerd door Thomas van Luyn.
Naast deze finale spreekt Van Luyn met  de filmjournalisten Bor Beekman (De Volkskrant), Peter de Bruijn (NRC Handelsblad) en Gerhard Busch (cinema.nl) over de mogelijke winnaars en met producent Willem Thijssen, over de drie keer dat hij voor een Oscar werd genomineerd. Dit gedeelte van de avond wordt live door de VPRO op televisie uitgezonden. De bezoekers van De Oscarnacht kunnen deze opnames bijwonen.
 
Tijdens De Oscarnacht is in de filmzaal INGLOURIOUS BASTERDS van Quentin Tarantino, de kanshebber voor de Oscar in de categorie beste film, in volle glorie te bewonderen.
 
De Oscarnacht-bezoekers kunnen ook zelf in de spotlight staan met het uitspreken van hun eigen acceptance speech. De beelden van de rode loper in LA zullen in de foyer begeleid worden door de dj die slechts soundtracks speelt, zodat de voetjes van de vloer kunnen totdat de Oscars daadwerkelijk uitgereikt worden.
 
Praktische informatie:
De Oscarnacht
Wanneer: 7 maart van 21.00 tot 08.00 uur
Waar: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Toegangsprijs: 7 euro / 5 euro / gratis met cineville pas.
Meer informatie:  www.debalie.nl

Kassa
U kunt vanaf nu voor dit programma reserveren. De kassa is op werkdagen geopend vanaf 18.00 uur tot een half uur na aanvang van het programma (Let op! Dus alleen geopend als er een programma met kaartverkoop is!). In het weekeinde is de kassa geopend anderhalf uur voordat het programma begint tot een half uur na aanvang.