Crossover Lab Lowlands – Where traditional meets innovative

Dit zijn de doelgroepen:
•    traditionele audiovisuele industrie (scenaristen, producenten, regisseurs, distributeurs,…);
•    nieuwe/digitale media (interactive designers, motion designers, creative webdevelopers, online marketeers, 3D artists,…);
•    theater, dans, geluid/muziek.

Van zondagavond 25 tot en met vrijdagmiddag 30 april zal deze groep van getalenteerde (audiovisuele) professionals in het luxe en afgezonderde hotel La Butte Aux Bois in Lanaken bij elkaar komen om de creatieve en commerciële uitdagingen van crossmediale content en diensten te ontdekken. Dit gebeurt door kennisoverdracht, brainstormsessies, begeleiding, projectontwikkeling en pitch sessies.

Dit medialaboratorium wordt geleid door een team van internationale experts, waaronder de befaamde Frank Boyd, Heather Croall en Mark Atkin. Op de laatste dag worden de ontwikkelde projecten gepitcht voor een panel van decision makers uit verschillende lagen van de audiovisuele media en een groep observers.

Eerdere Crossover Labs hebben innovatieve en prijswinnende crossplatform projecten opgeleverd en na het succes van de Labs in Groot-Brittannië, Zweden, Australië, Canada en VS zetten de Crossover Labs met deze Lowlands editie een eerste voet aan wal op het Europese vasteland. Plaatsen zijn zeer beperkt en competitief.Crossover Lab Lowlands is een initiatief van MEDIA Desk België – Vlaamse Gemeenschap, MEDIA Desk Nederland, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, Crossover Labs en andere partners. Het Lab wordt ondersteund door mediarte.be en La Butte Aux Bois.

Inschrijven
Je kan je kandidaat stellen door een uitgebreid CV en motivatie te mailen naar Bert Lesaffer: bert@mediadesk-vlaanderen.eu.

Deadline
Deadline om in te schrijven is maandag 15 maart 2010. Begin april wordt bekend gemaakt wie geselecteerd is.

Prijs
Deelnemers betalen € 595. Dit bedrag is inclusief verblijf en maaltijden, exclusief vervoer, alcoholische consumpties, wellness en andere optionele activiteiten.

Voertaal
Engels

Locatie
La Butte Aux Bois
Paalsteenlaan 90
3620 Lanaken (België)
Klik hier voor een kaart.

Dit afgezonderde hotel ligt in Vlaams Limburg, vlak bij de grens met Nederland en 5 km van Maastricht. In het hotel is ook een luxe wellness center aanwezig.

Meer informatie
Meer informatie over de workshop vind je via deze link of via de overkoepelende site van Crossover Labs. Heb je nog vragen dan kun je een van onderstaande personen benaderen:

•    MEDIA Desk Nederland
Dominique van Ratingen
dominique@mediadesknederland.eu
31 20 3053040
•    MEDIA Desk Vlaanderen / Vlaams Audiovisueel Fonds
Nathalie Goethals
nathalie@mediadesk-vlaanderen.eu
32 2 2260630
Bert Lesaffer
bert@mediadesk-vlaanderen.eu
32 2 2260630
•    Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur
Sarah Lugthart
s.lugthart@bkkc.nl
31 13 7508443