Vacature Directeur Binger Filmlab

Een scherpe geest, een flexibele denker, een visionair met een groot (inter)nationaal netwerk die het Binger Filmlab een vooruitstrevende gidsfunctie zal geven met het oog op de uitdagende toekomst van de nieuwe media, gekoppeld aan de bestaande programma’s met workshops en masterclasses voor film professionals op het gebied van speelfilms en documentaires. De vaste staf van het Binger Filmlab bestaat uit 11 medewerkers en een groot aantal gastdocenten.

Van de nieuwe directeur verwachten wij academisch werk- en denkniveau; relevante kennis
van ontwikkeling en productie van speelfilms, documentaires, games en andere nieuwe media-uitingen; ervaring met het leiden van een organisatie van creatieve medewerkers; een soepel en strategisch optreden binnen de complexe infrastructuur van de (inter)nationale filmwereld, de culturele instellingen en de overheid; dat hij/zij een goede netwerker is, een goede gastheer voor de (inter)nationale gast -docenten en deelnemers en oog heeft voor talent -scouting; een uitstekende beheersing van, tenminste, de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Het dienstverband zal vooralsnog worden aangegaan op tijdelijke basis met de mogelijkheid van omzetting tot een vaste aanstelling. Het aanvangsalaris is gebaseerd op schaal 15 van het bij de overheid gebruikelijke BBRA. Sollicitaties kunnen, tot 20 februari 2010, worden gericht aan de voorzitter van de Raad van Toezicht, Mw Mr A.M. Gerritsma, p/a Sarphatikade 11, 1017 WV Amsterdam of h.klaassen@denkkjuristen.nl. De Raad van Toezicht wil ook graag door derden attent gemaakt worden op mogelijke kandidaten. Voor een uitgebreidere omschrijving van de functie zie: www.binger.nl.