FilmbankTV februari: Dan Geesin

De Wolverlei
2003 | 7:30 min | video
Korte film opgenomen op de gelijknamige geitenhouderij en -kazenmakerij. Bij de geiten, schapen en varkens speelt zich de `thriller’ af, waarin een verschrikkelijke hooiman een kaasmeisje belaagt. Door de wijze van filmen met weinig beelden per seconde treedt een schokkerig effect op, alsof het een montage van snel achter elkaar genomen foto’s is.

Flood
2005 | 10:00 min | video
Wij gaan naar het platteland, omdat we iets zoeken dat we thuis niet kunnen vinden.

Pencil
1993 | 0:30 min | video
Afkomstig uit een meer dan 30 films tellende serie stellige observaties binnen een statisch beeld. ‘Whole load of nothing’ vormt de uitzondering en een registratie van een performance.

Driving
1999 | 3:00 min | video
Geanimeerde tekeningen met muziek en zang (8 films).

Middle Corridoor
1996 | 3:15 min | video
Opeenvolging van percussieve beelden en geluiden, gespeeld in toonladders.

Sheep eat grass
1998 | 9:00 min | Super8
Een kuddedier gaat op onderzoek uit en ontdekt de mogelijkheden en beperkingen van zijn bestaan.

Some kind of a killer
2000 | 9:00 min | video
Handgemaakte animatie over de avonturen van een mannnetje met een kettingzaag.

Fat Head
2009 | 9:30 min | video
De humoristische en tragische reis van een idee. Oorspronkelijk geschoten op Super8.

FilmbankTV
Elke maand presenteert filmbankTV een nieuw compilatieprogramma. FilmbankTV vertoont films die uniek zijn in hun onconventionele onderwerpskeuze, aanpak en vorm. Kwaliteit is het enige selectiecriterium. De programma’s duren een uur en blijven 2 maanden online. FilmbankTV legt de nadruk op beeld en geluid: geen advertenties, geen logo’s en de hoogst mogelijke resolutie. U heeft een kabel of een ADSL verbinding en Quicktime 7 nodig om van de films te kunnen genieten. FilmbankTV is te bekijken via www.filmbanktv.nl

Dan Geesin live:
Op donderdag 11 februari zal Dan Geesin zijn nieuwste film Fat Head live begeleiden op zijn traporgel bij het Filmbank-tourprogramma ‘Adrift’ in Filmhuis Lumen te Delft. Aanvang: 19:45 uur. Houdt voor meer informatie de websites www.filmhuis-lumen.nl en www.filmbank.nl in de gaten.

Informatie: Filmbank