ANVERS wint FIPA D’or Grand Prize

ANVERS is een film in de serie One Night Stand 4, die in première ging tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht 2009 en op 13 november 2009 werd uitgezonden op tv op Ned. 2.

In ANVERS is Martin door de kredietcrisis zijn baan kwijtgeraakt. Samen met zijn vrouw Jasmijn en hun eenjarig kind zijn ze genoodzaakt om ‘tijdelijk’ bij de ouders van Jasmijn in te trekken, in hun Antwerpse appartement. De liefde tussen Martin en Jasmijn is steeds verder te zoeken. Martin lijkt in zijn eigen wereld te leven en peinst er niet over zichzelf te verlagen door zich in te schrijven als werkzoekende. Hij struint door de stad en hangt rond bij het appartement waar zij voorheen woonden. Hij treft er een gelukkig gezin aan. Martin kan het niet verdragen dat zij het geluk wel mogen hebben, terwijl het bij hem kapot gemaakt is. Hij besluit dat zij het geluk daarom ook niet verdienen en gaat over tot actie. Wanneer Jasmijn ontdekt dat ze geen woning kunnen krijgen omdat Martin zich niet heeft laten inschrijven als werkzoekende, barst de bom.

Cast: Thomas Ryckewaert, Daphné Verhelst, Ron Cornet en Katelijne Damen.
Regie en scenario: Martijn Maria Smits (dialogen Victor Kops).
Producent: IJswater Films

One Night Stand bestaat sinds 2004, toen de omroepen NPS, VARA en VPRO de handen ineen sloegen om nieuwe filmmakers de mogelijkheid te bieden ervaring op te doen en zo een belangrijke stap te zetten in hun ontwikkeling. One Night Stand is een van de belangrijkste jaarlijkse filmprojecten voor jonge filmmakers in Nederland. In samenwerking met het Mediafonds, het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO-fonds. Voor de editie 2009 hebben KeyFilm, IJswater Films en Waterland Film de One Night Stand films geproduceerd, in coproductie met de drie omroepen.

Bron: website Nederlands Film Festival